دهستان فرمشکان کوار به سبب وجود رشته کوه های بزرگ سپیدار در این دهستان از معدود مناطق پرورش انجیر دیم در استان فارس و البته کشور می باشد.
انجیر دیم که در گویش محلی به انجیر بش معروف است تولیدی تماما ارگانیک دارد و در مسیر پرورش آن از هیچگونه سموم کشاورزی و حتی آب نیز استفاده نمی شود.
انجیر دیم در ایران و جهان تولید بسیار اندکی داردتا جایی که تنها در مناطق معدودی از استان فارس مانند استهبان، نیریز، داراب، جهرم، فیروزآباد، کازرون و البته دامنه های رشته کوه سپیدار در فرمشکان به ثمر می نشیند.
از بین انجیرستان های استان فارس از لحاظ کمیت و سطح زیر کشت استهبان مقام اول را دارد اما از نظر شهد و شیرینی این انجیر فرمشکان و سپیدار است که در بازار برای خود نامی دست و پا کرده است.
دهستان فرمشکان بیش از 1000 هکتار انجیرستان دیم دارد که در دامنه های کوه سپیدار جای گرفته اند و نقش به سزایی در اقتصاد اهالی منطقه دارند.
از نکات قابل تامل در مورد انجیر فرمشکان نبود بسته بندی مناسب و نام و نشان تجاری است که باعث شده است انجیر فرمشکان علی رغم کیفیت عالی و کمیت قابل توجه با نام انجیر دیگر شهرستان ها به عرضه شود.
منبع: http://raminetemadfar.blogfa.com/post/6
تصاویر: سید جعفر عباسی
مطالب مرتبط :
