به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار، اخیراً طی گفتوگویی که با کاسبان شهر کوار داشتهایم نسبت به پرداخت عوارضهای زیاد در این اوضاع اقتصادی گلایه داشتند. همچنین این اواخر شهرداری کوار برای تمامی واحدهای تجاری قبض عوارض پسماند ارسال کرده که مردم نسبت به این موضوع شاکی بودند.
آنها گلایه دارند که چرا مغازه من که هیچگونه زبالهای ندارد باید عوارض پرداخت کنم؟ یا اینکه چرا به یکباره برایشان قبض ارسالشده؟ همچنین می گفتند پرداخت عوارض پسماند بدون دادن خدمات مفید غیرقانونی است. شهرداری باید سازمان مدیریت پسماند داشته باشد و خدمات مفیدی در قبال گرفتن عوارض به ما دهد. از طرفی نسبت به اوضاع اقتصادی ناراضی بودند که در کنار اینها باید چندین عوارض پرداخت کنند.
بدین ترتیب با یکی از اعضای شورای شهر کوار که در جریان اعتراضات مردمی در فضای مجازی بود گفتوگویی داشتیم و این مسئله را پیگیری کردیم.
سعید منوچهری عضو شورای شهر کوار در گفتوگو با خبرنگار بهار کوار اظهار کرد: عوارض پسماند یکی از عوارضهایی است که همه شهرداریها در سطح کشور برابر با قانون از شهروندان دریافت میکنند. بسته به نوع شغل و میزان پسماند آن، یک عوارضی بهتناسب تعیین میشود و به تصویب شورا و بعد هیات تطبیق میرسد و شهرداریها صرفاً مجری و اجراکننده این مصوبات هستند.
وی در خصوص اعتراضهای مردمی بیان کرد: یک صنف یا کاسب خاص که چند سال عوارض پسماندش را پرداخت نکرده، اکنون رویهم انباشته و به دو یا سه میلیون تومان رسیده که باوجود وضعیت اقتصادی خراب مورد اعتراض بعضی از افراد واقع شده است.
عضو شورای شهر افزود: همه شغلها اعم از بنگاهدار یا فرشفروش حداقل یک سطل زباله در مغازه خود دارند که روزانه یک کاغذ در مغازهاش مصرفشده و در آخر به زباله تبدیل میشود. البته ازنظر من ماهی 40 یا 50 هزار تومان نسبت به هزینههای امروزی ناچیز است، لاکن بایستی توجه نمود این مبالغ خرج شهر میشود.
منوچهری بابیان اینکه اگر مردم دغدغه دارند که چند سال شهرداری برای عوارض مطالبه نکرده است یا به هر دلیل خود فرد هزینه را پرداخت نکرده و الآن رویهم انباشته شده است، خاطرنشان کرد: ما با شهرداری صحبت میکنیم تا این هزینه قسطی پرداخت شود. همچنین اگر کسی نسبت به عوارض پسماند، مدت و مبلغ آن اعتراضی دارد به شهرداری مراجعه کند تا بررسی شود که اگر ظلمی بهصورت ناعادلانه در حقش شده باشد، مرتفع کنیم و برای افرادی که چندین سال عوارض پسماند به هر دلیل پرداختنشده در حال رأی زنی با شورا هستیم که تخفیفی برای آنها لحاظ شود.
منوچهری در خاتمه گفت: ازنظر شورای شهر درهرصورت اهم واجبات مردم هستند و باید اعتراف کرد که در اخذ عوارض تناسب بین صنفها وجود ندارد، یعنی در بودجه سالهای قبل تفکیک اصناف کلی بوده و این عوارض معلول آن است. اما مردم نگران نباشند ان شالله در بودجه سال 1401 معقولتر و بهتناسب برخورد میشود.
وی افزود: عوارض پسماند اصناف مختلف که سالیانه باید پرداخت کنند به شرح زیر می باشد: ( مبالغ به ریال می باشد)
1- میوه فروشی: 8.260.669
2- سوپر مارکت درجه یک: 7.905.919
3- سوپر درجه دو: 4.810.725
4- جوشکاری، درب و پنجره ساز: 2.173.159
5- تعویض روغن: 1.448.747
6- عکاسی: 2.264.507
7- داروخانه: 3.394.674
8- املاک: 4.040.484
اجرای قانون مدیریت پسماند و دریافت عادلانه عوارض پسماند
مردم و کاسبان انتظار دارند شهرداری این قانون را با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و به گونه ای عادلانه و منصفانه اجرا نماید تا کسی متضرر نشود. همچنین انتظار می رود ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺣﻔﻆ ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺖ از آﺛﺎر زﯾﺎﻧﺒﺎر ﭘﺴﻤﺎﻧﺪﻫﺎ و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺑﻬﯿﻨﻪ آﻧﻬﺎ قانون مدیریت پسماند (تفکیک زباله ها) را به درستی در شهر اجرا نماید و برای تفکیک زباله از مبدا در بین مردم فرهنگ سازی شود.
(طبق ماده 1 قانون مدیریت پسماند ﺟﻬﺖ ﺗﺤﻘﻖ اﺻﻞ ﭘﻨﺠﺎﻫﻢ ﻗﺎﻧﻮن اﺳﺎﺳﯽ ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان ﮐﻠﯿﻪ وزارﺗﺨﺎﻧﻪ ﻫﺎ و ﺳﺎزﻣﺎﻧﻬﺎ و ﻣﻮﺳﺴﺎت و ﻧﻬﺎدﻫﺎی دوﻟﺘﯽ و ﻧﻬﺎدﻫﺎی ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻏﯿﺮدوﻟﺘﯽ ﮐﻪ ﺷﻤﻮل ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮ آﻧﻬﺎ ﻣﺴﺘﻠﺰم ذﮐﺮ ﻧﺎم ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ و ﮐﻠﯿﻪ ﺷﺮکت ها و ﻣﻮﺳﺴﺎت و اﺷﺨﺎص ﺣﻘﯿﻘﯽ و ﺣﻘﻮﻗﯽ ﻣﻮﻇﻔﻨﺪ ﻣﻘﺮرات و ﺳﯿﺎﺳﺘﻬﺎی ﻣﻘﺮر در اﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮن را رﻋﺎﯾﺖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.)