به گزارش خبرگزاری فارس از کوار، در پی وقوع سیل در سال جاری خسارت هایی در حوزه کشاورزی، دامی و منابع طبیعی به مردم شهرستان کوار وارد آمد و برخی از منازل مسکونی شهری و روستایی تخریب و دچار آسیب شدند.
زیرساخت های مسکونی ، شهر اکبرآباد و روستاهای هورباف، دره عسلو، ولی عصر وجلال آباد دچار آسیب شده و محصولات باغی و زراعی برخی روستاها خسارت جدی دید، مسئله ای که وظیفه مسئولان امر را در رسیدگی به اوضاع مردم آسیب دیده از سیل صدچندان می کند.
خبرنگار فارس ضمن گفت و گو با دو تن از خسارت دیدگان سیل اخیر، پاسخ مسئولان را در زمینه حمایت از اقشار آسیب دیده جویا شده است.
لزوم اعطای تسهیلات به صاحبان منازل آسیب دیده
یکی از خسارت دیدگان سیل روستای ولی عصر به خبرنگار فارس اظهار داشت: تابستان امسال، پس از یک ساعت فارس باران، با وقوع سیل موجه شدیم، به طوری که آب با ارتفاع یک متر کل منزل را گرفته بود. همه وسایل خانه اعم از برقی، چوبی و کاغذی آسیب جدی دید.
وی افزود: کوچه ای که ما در آن زندگی می کنیم فاقد جدول کشی و استانداردهای لازم بوده و با تعرض یکی از همسایگان به حریم عمومی رفت و آمد مردم، مشکلات عدیده ای از جمله ورود آب به منازل هنگام وقوع سیل، رخ می دهد.
او با اعتراض به اینکه بسته حمایتی هلال احمر پس از بیست روز به سیل زدگان این روستا رسید، گفت: انتظار می رود مسئولان با بازسازی معابر و توجه به حریم عمومی، مشکلات مردم را در زمان وقوع سیل حل نمایند.
وی هم چنین با اشاره به آسیب منزل مسکونی خود گفت: از سوی بنیاد مسکن، قول هایی مبنی بر وام بازسازی و تسهیلات بلاعوض به ما داده شد که هنوز خبری از آن ها نشده و ما خواستار تحق وعده های مسئولان پس از وقوع سیل مردادماه هستیم.
خسارت شدید به محصولات باغی و زراعی
یکی از کشاورزان کواری نیز راجع به خسارت سیل به محصولات کشاورزی خود به خبرنگار فارس گفت: من حدود ۴ هزار هکتار کشت ذرت قطره ای داشتم که آب نوارها، لوله ها، اتصالات و کشت را همراه خود برد. قبل از این، نیز بر اثر سرمازدگی انگور و گندم ما دچار سرمازدگی شده بود که اقدامی از سوی مسئولان در جهت حمایت از کشاورزان نشد.
این کشاورز خسارت دیده افزود: اتصالاتی که در سیل آسیب دید، بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان و تنها یک بخش از ضرر من بود. در صورتی که تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی به عنوانبالاترین سقف وام با سود ۱۸٪ با معرفی جهاد کشاورزی از سوی بانک تجارت به من داده شد.
این کشاورز کواری اظهار داشت: پس از مراجعه به فرمانداری شهرستان کوار، پاسخی که از آنها دریافت نموده ایم این است که ما اعتباری برای حمایت از کشاورزان خسارت دیده نداریم و کارتان را از جهاد کشاورزی پیگیری کنید.
وی افزد: پس از مراجعه به جهاد کشاورزی شهرستان آنها نیز از بیمه بودن محصولات کشاورزی پرسیدند که در پاسخ باید گفت وقتی پس از بیمه کردن محصول گندم با سطح ۲ هکتار زیر کشت با وقوع سرمازدگی و پس از دوندگی زیاد، ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دریافت می کنی آیا باز هم محصولات ارزش بیمه شدن دارند؟
او در پایان با بیان اینکه شهرستان کوار در بخش کشاورزی پتانسیل بالایی دارد، عنوان کرد: محصول انگور من که میانگین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان در سال فروش داشت و پس از سرمازدگی و سیل تابستان کیفیت خود را از دست داد و ۲۸ میلیون فروش داشت، نشان از وارد آمدت خسارت جدی به من و سایر کشاورزان دارد که همت جدی مسئولان رادر راستای حمایت از کشاورزان خسارت دیده چندین برابر می کند.
خبرنگار فارس جهت پیگیری مطالبات مردم شهرستان کوار در راستای بازسازی و تعمیر منازل مسکونی، به گفت و گو با مسئول بنیاد مسکن کوار پرداخت.
اعطای تسهیلات بلا عوض و طرح ویژه به منازل آسیب دیده
مصطفی ایوبی با اشاره به اینکه از منازل تکتک ساکنان آسیب دیده سیل در روستای هورباف به عنوان بیشترین روستای خسارت دیده در سطح شهرستان بازدید داشته گفت: بیشتر منازل آسیب دیده این روستا بدون کرسی است و ما به آنان اعلام کردیم که با تخریب منازل قدیمی و نوسازی ساختمان، می تواننداز تسهیلات بلاعوض و کم بهره استفاده نمایند.
وی افزود: پس از وقوع سیل با بخشدار و دهیاران هماهنگی و مکاتبه کردیم که به منازل مسکونی که نوساز نیستند، تسهیلات بلاعوض اعطا می کنیم که متاسفانه متقاضیان آسیب دیده استقبال خوبی از طرح نداشتند.
وی هم چنین بیان کرد: هرکدام از تسهیلات معیشتی،تعمیری، حوادث و بلاعوض ضوابط خاص خود را دارند که ما دستورالعمل هر یک از آنان را به تفکیک با بخشداری و دهیاری ها مکاتبه کرده ایم.
برای پیگیری مطالبات مردم در خصوص سیل اخیر شهرستان کوار در بخش کشاورزی، به سراغ مسئول جهاد کشاورزی شهرستان رفته و اقدامات صورت گرفته را از وی جویا شدیم.
ابلاغ اعتبارات سیل به شهرستان ها
عبدالرسول جوکار با بیان اینکه زراعات، باغ ها و دامداری های آسیب دیده در همان مقطع وقوع سیل شناسایی شده اند ، گفت: اعتبارات سیل به شهرستان ها به صورت کلی ابلاغ شده و ما در حال جمع بندی مدارک و مستندات برای واحدهای آسیب دیده هستیم.وی افزود: پس از یک هفته که جمع بندی اعتبارات به پایان رسید، افراد آسیب دیده از سیل در این بخش ها می توانند با مراجعه به اداره جهاد کشاورزی شهرستان، پیگیر اخذ تسهیلات از بانک شوند.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا می توان این امیدواری را به مردم جهت جبران بخشی از خسارت هایشان داد، عنوان کرد: کلیاتی به ما ابلاغ شده و با پیگیری و جمع بندی جزئیات و تامین اعتبار جهت معرفی به بانک ها در خدمت باغداران، کشاورزان و دامداران خواهیم بود.
خبرنگار:فاطمه دیباور