59

از گلایه های دانشجویان کواری از نبود مکان مستقل و ثابت برای دانشگاه پیام نور تا بدعهدی مسئولان در ساخت ساختمان

  • کد خبر : 9362
  • 01 تیر 1401 - 12:01
از گلایه های دانشجویان کواری از نبود مکان مستقل و ثابت برای دانشگاه پیام نور تا بدعهدی مسئولان در ساخت ساختمان
کارمند دانشگاه پیام نور کوار: درحال حاضر بزرگترین مشکل ما نداشتن ساختمان دانشگاه است و اگر تا تیرماه مکان دانشگاه پیام نور مشخص نشود دانشگاه منحل می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار، اگر چه گسترش کمی دانشگاه پیام‌نور امکان ادامه تحصیل بسیاری از جوانان را در جامعه فراهم کرده است، اما نبودن زیر ساخت های کیفی از قبیل نداشتن یک مکان و ساختمان مناسب جهت حضور دانشجویان در شهرستان کوار منجر به بروز مشکلات و انتقاداتی در دانشجویان این دانشگاه شده است که طرح این مشکلات و دغدغه‌ها به معنای نادیده گرفتن تلاش و خدمات مسئولان این دانشگاه در شهرستان نیست و باید این مسئله را از مسئولین مربوطه استانی و عالی‌رتبه شهرستان جویا شد.

در همین راستا و به خاطر اعتراضات و نگرانی های بسیار زیاد دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرستان کوار، خبرنگار بهار کوار در گفت‌وگویی با جمعی از دانشجویان پیام‌نوری، به بررسی اولویت‌ها و مشکلات این دانشگاه از منظر دانشجویان پرداخت.

یکی از شهروندان عنوان کرد که دانشگاه پیام نور از اول تاسیس تا کنون یک ساختمان مستقل نداشته است به همین خاطر یک سال است دانشجو نمی پذیرد و حتی قرار شده از سوی استان به طور کامل لغو شود که با توجه به جمعیت دانشجویی این شهرستان تصمیم نادرستی می باشد.

یکی از دانشجویان ترم 6 رشته علوم تربیتی به خبرنگار ما گفت: یکی از عمده مشکلات ما نبود مکان ثابت برای برگزاری کلاسها و امتحانات دانشگاه پیام نور است و این باعث شده که ما نتوانیم با تمرکز درس بخوانیم و دائم سرگردان هستیم. 

وی ادامه داد: مدتی است که دانشگاه پیام نور به خاطر نداشتن ساختمان دانشگاهی برای برگزاری کلاسها، به مدرسه پسرانه شهید دیلمی نقل مکان کرده و این رفت و آمد ما به این مدرسه باعث تداخل با دانش آموزان شده که بی نظمی و سردرگمی های زیادی را در پی دارد.

این دانشجو عنوان کرد: ای کاش مسئولین برای کلاسهای دانشگاه مکان ثابتی در نظر بگیرند تا حداقل ما به غیر از امتحانات دغدغه دیگری نداشته باشیم.

دانشجوی دیگری با شنیدن صحبت های دوستش ادامه داد: ما شهرستان کوار را برای ادامه تحصیل انتخاب کردیم تا از نظر رفت و آمد و نزدیکی به خانواده راحت باشیم و اگر بخواهیم برای تحصیل به خارج از کوار مثلا شیراز برویم با مشکلات زیادی رو به رو میشویم علی الخصوص برای ما دانشجویان دختر که واقعا نمی‌دانیم با این موضوع چگونه برخورد کنیم و رفت و امد برایمان واقعا دشوار است.

وی ادامه داد: شاید برای دانشجویان پسر این رفت و آمد مشکلی به وجود نیاورد که بعید میدانم آنها نیز راضی به این موضوع باشند ولی در کل پیموندن این مسیر طولانی مثلا برای فردی که ساعت 8 صبح امتحان دارد واقعا سخت است و اگر ماشین شخصی نداشته باشیم به مشکل بر میخوریم.

یکی دیگر از دانشجویان آقا که خود را ساکن کوار و دانشجوی ترم 4 رشته علوم تربیتی معرفی میکند در پاسخ به این سوال که اگر دانشگاه پیام نور کوار لغو شود؛ عکس العمل شما چیست؟ گفت: اگر دانشگاه لغو گردد صد درصد به دانشگاه دیگری خارج از کوار نمی روم و ترک تحصیل می کنم چراکه اگر بخواهم از نظر اقتصادی به آن نگاه کنم واقعاً هزینه رفت وآمد و حتی از نظر مدت زمانی که صرف می شود اصلا بصرفه نیست.

این دانشجوی بومی ادامه داد: حق طبیعی هر دانشجویی است که حداقل از امکانات رفاهی آموزشی در شهر خودش برخوردار باشد و از مسئولین میخواهم که یک ساختمان مستقل جهت تحصیل در شهر کوار که از آرامش نسبی برخوردار باشیم را برایمان مهیا کنند.

یکی از کارمندان دانشگاه پیام نور کوار نیز اظهار کرد: شهرستان کوار ظرفیت و موقعیت بسیار خوبی برای پذیرش دانشجو دارد. از طرفی نزدیک ترین مکان به شهر شیراز است که دانشجوی شیراز را هم می تواند به خودش جذب کند و از طرفی تنها دانشگاه دولتی مستقل شهرستان کوار می باشد و دانشجویان بومی به راحتی و بدون دغدغه میتوانند در این دانشگاه تحصیل کنند.

وی با بیان اینکه اگر به خاطر نداشتن مکان مستقل دانشگاه لغو شود یعنی عملا شهرستان بدون دانشگاه می شود، افزود: از مسئولین بخصوص نماینده محترم و فرماندار جوان و بومی شهرستان میخواهیم که به داد دانشگاه پیام نور برسند و کمک کنند تا بتوانیم آن را حفظ کنیم و دانشجویان بدون نگرانی در این دانشگاه ادامه تحصیل دهند.

یکی دیگر از کارمندان دانشگاه پیام نور که از کارمندان قدیمی دانشگاه است با بیان اینکه از سال ۸۷ که دانشگاه تاسیس شده است تاکنون متاسفانه هیچگونه پیشرفتی نداشته است، گفت: در تمام این سالها هر مسئولی هم که آمده یک سری وعده و وعید داده و عملا هیچ کاری برای دانشگاه انجام نداده است.

وی ادامه داد: بعد از دانشگاه پیام نور شیراز از لحاظ ظرفیت دانشجو ما دومین مرکز هستیم چون شهرستان کوار به شیراز نزدیک است و سر ریز دانشجویان پیام نور شیراز به دانشگاه ما می آیند و ما از لحاظ تعداد دانشجو هیچ مشکلی نداریم ولی با این حال دانشگاه هنوز صاحب مکان مستقل نشده است.

این مسئول با اشاره به اینکه ما سالهای ابتدایی در انباری مدرسه شهید غفاری بودیم و سال بعد در یکی از ساختمان های دانشگاه علمی کاربردی بودیم و حدود 5 سال در تالار عباسی کوار و الان هم بصورت مشترک در یکی از مدارس متوسطه پسرانه کلاسها را برگزار میکنیم، اظهار داشت: حدود یک سال است که پذیرش دانشجو به ما نمیدهند و کم کم حرف از بسته شدن و جمع کردن دانشگاه زده میشود ولی ما امیدواریم که با این دولت مردمی و مسئولین شهر و نماینده و فرماندار که بومی شهرستان هستند مکانی مستقل را برای دانشگاه در نظر بگیرند.

وی ادامه داد: درحال حاضر بزرگترین مشکل ما نداشتن ساختمان دانشگاه است و اگر تا تیرماه مکان دانشگاه پیام نور مشخص نشود دانشگاه منحل می شود و دانشجویان برای ادامه تحصیل به دانشگاه شیراز فرستاده میشوند و چنانچه این مشکل حل شود وزارت علوم اجازه می‌دهد که جذب دانشجو داشته باشیم اما اگر بخواهیم در مدرسه و یک مکان استیجاری باشه به هیچ وجه اجازه در جذب دانشجو به ما داده نمی‌شود.

اما برا پیگیری جدی این موضوع از مسئولین استانی به سراغ همکاران خبرنگار در پایگاه خبری شیرازه رفته و مابقی پیگیری هارا به آن ها سپردیم.

ماجرا را ابتدا از نماینده مردم شهرستان های سروستان، خرامه و کوار در مجلس جویا شدیم.

عبدالعلی رحیمی مظفری در گفتگو با شیرازه عنوان کرد: دانشگاه پیام نور بعد از اینکه در کوار استقرار پیدا کرده دوبار جابجایی داشته و چند سال هم در محل دانشگاه علمی کاربردی مستقر بوده و بنا بود که در مدت محدودی آنجا باشد و سپس به مکان دیگری انتقال یابد به همین خاطر زمانی که دانشگاه علمی کاربردی به حد نصاب دانشجو رسید و مستقر شد، دانشگاه پیام نور مجبور به تخلیه این مکان گردید.

وی با بیان اینکه حتی در یک مقطعی دانشگاه علمی کاربردی علوم پزشکی برای تاسیس شبکه بهداشت خود نیاز به یکی از ساختمان ها داشت که پیام نور حاضر به تخلیه آن نمی شد، گفت: کار به شکایت هم کشید در سال‌های گذشته اختلاف شدیدی بین علوم پزشکی و این دانشگاه به وجود آمد و هنوز هم ادامه دارد.

رحیمی در ادامه اظهار کرد: دانشگاه پیام نور استان علیرغم تعهدی که داده بود تا اگر زمین در اختیارش قرار گیرد ساختمان را هرچه سریعتر ساخته و مکانی برای دانشگاه فراهم می کند، اما با وجود در اختیار داشتن ۱۸ هزار متر زمین به تعهد خود عمل نکرده و در نهایت با کشمکش هایی که به وجود آمد، در دولت قبل و پیش از نمایندگی ما  جلساتی در کشور و استان برگزار و موضوع تجمیع دانشگاه ها مطرح و تصمیم گرفته شد که دانشگاه پیام نور کوار به دلیل نداشتن دانشجو و ساختمان مناسب، تعطیل و جز رشته های ستاره دار محسوب شود به همین خاطر در سال قبل  جذب دانشجو نداشتند.

این نماینده مجلس ادامه داد: این دانشگاه قبلا دانشجوی زیادی داشته و از طرفی نیز تعهد کرده و اعتماد مردمی که زمین را اهدا کردند را از بین برده بود، از طرفی نیز منزلی را جهت برگزاری کلاسها اجاره کردند که متاسفانه پیام نور باز کم کاری کرده و هیچ اقدامی انجام نداد. به همین خاطر زمینه تحقیق و تفحص از دانشگاه پیام نور را کلید زدیم تا پاسخگو باشند.

وی با اشاره به اینکه در همین راستا پیام نور نصف زمین را واگذار کرد تا بتواند بقیه را شروع به ساخت کند، اظهار کرد: حتی پیشنهاد داده شد که بخشی از ساختمان دانشگاه آزاد در اختیار دانشجویان پیام نور قرار گیرد که همین مورد هم به بهانه بد مسیر بودن نپذیرفتند.

رحیمی با بیان اینکه در آخرین صحبت هایی که چند روز گذشته با مسئولان دانشگاه پیام نور کشور داشتیم، اعتراض کردیم که چرا دانشگاه پیام نور کم کاری میکند، عنوان کرد: آنها نیز قول دادند هم مشکل پذیرش دانشجو در سال آینده را مرتفع کنند و هم بر روی موضوع ساختمان با دانشگاه آزاد به توافق برسند.

نماینده مردم شهرستانهای سروستان، خرامه و کوار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا علوم پزشکی حاضر به در اختیار گذاشتن ساختمان خود به پیام نور نمیشود، تصریح کرد: ساختمان فعلی دانشگاه علمی کاربردی کوار در حال حاضر به خاطر اختلاف قبلی و مستقر بودن معاون شبکه بهداشت شهرستان بعید است به نتیجه برسد و ما هم در حال پیگیری هستیم تا کار به نتیجه برسد، اما دانشگاه پیام نور باید نسبت به وضعیت به وجود آمده و بی اعتمادی که برای مردم ایجاد کرده پاسخگو باشد.

رحیمی در پایان اظهار کرد: مهم ترین مشکل ما اکنون مصوب شدن بازگشت دانشگاه پیام نور است که مقرر شده در این هفته جلسه ای برگزار و مشکل حل شود.

پایگاه تحلیلی خبری شیرازه در روزهای آتی به سراغ رئیس دانشگاه پیام نور استان و دیگر مسئولان استانی رفته و موضوع را پیگیری خواهد کرد.

اما باید پرسید دانشگاه پیام نور که با شعار آموزش عالی برای همه جزء سردمداران آموزش دانشگاهی در کشور است، مسئولین بالا رتبه این سازمان برای مرتفع کردن مشکلات و تحقق این شعار چه اقدام موثری انجام داده اند؟ صرفا آموزش برای همه بدون توجه به کیفیت و کمیت مکان آموزشی و برطرف نکردن مشکلات دانشجویان نه تنها دردی از جامعه دانشجویی مداوا نخواهد کرد بلکه نگرانی ها و دغدغه هایی را به خانواده ها و دانشجویان و مردم شهرستان کوار تحمیل می‌کند.

همچنین اگر بالا رفتن ارتقاء سطح علمی دانشجویان شهرستان کوار برای مسئولین حایز اهمیت است باید به فکر یک ساختمان مستقل برای دانشگاه پیام نور در شهر کوار باشند چراکه در مکانهای دیگر خارج از شهر و غیر مستقل نارضایتی دانشجویان جهت رفت و آمد و بی نظمی در برگزاری کلاسها را در پی دارد. همچنین این اوضاع نابسامان و حرف از ادغام و منحل شدن تنها نهاد دانشگاه دولتی شهرستان جای تعجب دارد و حضور پای کار و تصمیمات هرچه زودتر مسئولین عالی رتبه شهرستان را میطلبد.

لینک کوتاه : https://baharekavar.ir/?p=9362

ثبت نظرات

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.