به گزارش بهار کوار، حجتالاسلام قاسم میرشکاری در خطبههای این هفته نماز جمعه اکبرآباد در خصوص سبک زندگی اسلامی و مسائل خانواده به موضوع تفاوتها پرداخت و گفت: وجود تفاوتها موهبت الهی است و برای اینکه این تفاوتها منجر به اختلاف و بگو مگو نشود، باید تفاهم بین زوجین باشد.
وی با بیان اینکه تفاهم بین زوجین یعنی فهم درست شخصیت همسر و بروز دادن واقعیت درونی خود به همسر، افزود: شخصیت افراد را همانطور که هست بشناسیم و آن شخصیت را در مجموعه شرایط محیط زندگی، فرهنگ خانوادگی، وضع شغلی، تفاوتهای فردی و جنسیتی و ویژگیهای مهم دیگر نگاه کنیم.
امام جمعه اکبرآباد در ادامه با بیان این نکته که اسلام مسئله احترام به دیگران را بهعنوان یک اصل مهم بیان کرده است، گفت: همسر چه از لحاظ سنی بزرگتر باشد یا کوچکتر پیامبر به ما دستور احترام داده است. اگر احترام وجود داشته باشد زمینه شناخت فراهم میشود.
میرشکاری افزود: اگر شخصیت یکدیگر توسط زن و شوهر شناخته شده نباشد، آن وقت است که بسیاری از توقعات بیجا، سوءتفاهمها، قضاوتهای منفی، نگرانیهای بی مورد، مقایسههای اشتباه و مشکلاتی که باعث کدورت و مشاجره میشود و فضای عاطفی خانه را آلوده میکند، در زندگی نمایان میشود.
وی ادامه داد: کمترین فایده شناخت درست برای زن و مرد این است که در فضایی سالمتر و آرامتر و به دور از ترس و اضطراب میتوانند درباره رفتارهای خود و همسرشان فکر کنند و نیز به جای اینکه با حالتی عصبی و البته بی نتیجه برخورد کنند، در فضایی دوستانه به مذاکره بپردازند.
حجت الاسلام میرشکاری تصریح کرد: بخش دیگر تفاهم، فهماندن و بروز دادن واقعیت درونی خود به همسر است که این بر میگردد به مهارتهای رفتاری هریک از زن و مرد که چقدر قدرت فهماندن شخصیت خود به همسر را داشته باشد.
میرشکاری در خطبه دوم ضمن تبریک به مناسبت ولادت با سعادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، با بیان اینکه انقلاب ما انقلاب زینبی است، گفت: از اول انقلاب، زنان یکی از برجستهترین نقشها را در این انقلاب ایفاء کردند. هم در خود حادثهی بزرگ انقلاب، هم در حادثهی بسیار بزرگ هشت سال دفاع مقدس، نقش مادران، نقش همسران، از نقش مجاهدان اگر سنگینتر و دردناکتر و تحملطلبتر نبود، یقیناً کمتر نبود.
امام جمعه اکبرآباد با بیان اینکه قدرت این ملت به موشک و توپ و تانک و هواپیما و وسائل جنگی نیست، گفت: اینها هم لازم است، هم داریم الحمدلله؛ اما قدرت این ملت به ایمان اوست. سالهای سال است که تحریم کردهاند، تهدید کردهاند، حمله نظامی کردهاند، خباثت کردهاند، شبکههای تنیده سیاسی و امنیتی را به جان او انداختهاند؛ این ملت هم همینطور روزبهروز بهصورت مضاعف رشد کرده و پیش رفته است.
حجت الاسلام میرشکاری در خصوص عظمت نمادین روز پرستار در گفتمان انقلاب اسلامی گفت: مسئله سلامت جزو اولین مسائل مهم زندگی جوامع است. هم سلامت، هم امنیت در شمار نعمتهای بزرگی است که انسان تا از آن نعمتها محروم نباشد، اهمیت و ارزش آن را نمیفهمد؛ مجموعه پزشکی و پرستاری و بقیه دستگاههای سلامت، در واقع تأمین کننده این نعمت بزرگ برای جامعهاند.
وی افزود: اخلاق پرستاری، مثل اخلاق پزشکی یک فریضه و یک وظیفه است. اجر شما بسیار زیاد است، تکلیف شما هم بسیار سنگین است؛ کمک به بیمار، فقط کمک به جسم او نیست؛ جسم او را با دارو و درمان و تزریق و تدابیر پزشکی بایستی علاج کرد؛ اما روح او با محبت، با لطف، با نوازش، با مهربانی درمان میشود. پرستار کار سختی را بر عهده دارد، اجر بزرگی را هم دارد؛ اما وظیفه سنگینی هم دارد. این تعادل میان وظیفه و پاداش، میان حق و تکلیف، یکی از ارکان بزرگ مفاهیم اسلامی و مبانی اسلامی است.
میرشکاری در بخش دیگری از سخنان گفت به در پیش رو بودن سالروز شهادت آیتالله دستغیب اشاره کرد و افزود: ایشان در شب عاشورای ۱۲۹۲ شمسی در شهر شيراز، در يک خانواده روحانی پای به عرصه وجود گذاشت. ولادت او در شب عاشورا، سبب گرديد كه به «عبدالحسين» مسمی شود و حياتش مصداق بارزی از نام شريفش شود.
وی در خاتمه با بیان اینکه شهيد دستغيب صاحب ۸ اجازه اجتهاد بود، افزود: حضرت امام امت، خمينی كبير(ره) نيز با بياناتی روشن، اخلاق و خلقيات شهيد محراب را به تصوير میكشد و او را «مربی محرومان»، «هدايتكننده مردم»، «معلمیي بزرگ»، «عالمی عامل» و بالاتر از همه «متعهد به اسلام» و «شخصيتی ارزشمند» مینامد.