28

ارز ترجیحی یکی از معضلات بزرگ شکوفایی اقتصادی / مردمی‌سازی یارانه‌ها از اصلی‌ترین گام‌های مانع‌زدایی برسر راه رشد اقتصادی است.

  • کد خبر : 8186
  • 23 اردیبهشت 1401 - 17:56
ارز ترجیحی یکی از معضلات بزرگ شکوفایی اقتصادی / مردمی‌سازی یارانه‌ها از اصلی‌ترین گام‌های مانع‌زدایی برسر راه رشد اقتصادی است.
امام جمعه کوار گفت: درحال حاضر موانع زیادی بر سر راه دولت برای شکوفایی اقتصادی و رشد مطلوب وجود دارد که «یارانه غیرهوشمند» یا ارز ترجیحی یکی از آن معضلات بزرگ است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار، حجت الاسلام مجید گشول در خطبه‌های امروز نماز جمعه شهرستان کوار با ذکر این نکته که امروزه کمتر کسی است که به اشکالات اساسی و مزمن کشور در حوزه اقتصادی اذعان نداشته باشد، یادآور شد: بیماری نظام اقتصادی یک میراث به‌جای‌مانده از دهه ۵۰ تاکنون است که از دهه پایانی عمر رژیم طاغوت شروع شده و پس از انقلاب نیز علیرغم تلاش‌های انجام گرفته، به سامان مطلوب خود نرسیده است.

وی افزود: هم اکنون دولت یک جراحی بزرگ اقتصادی را آغاز کرده است که باعث جلوگیری از ویژه خواری، مفاسد اقتصادی و حذف رانت ها می شود، از طرفی برای اینکه منافع و بهره ها به خود مردم برسد کمک خواهد کرد. سختی هایی نیز به همراه دارد اما در آینده بعداز مدتی آثار و برکات این کار بزرگ دولت و جراحی اقتصادی روشن خواهد شد.

امام جمعه شهرستان کوار اذعان کرد: اگر عده ای چندین سال کوتاهی کردند، ما به این دولت حداقل یک سال فرصت دهیم و صبر کنیم تا سیاست های اقتصادی که در پیش گرفته است و میخواهد مردم را از دشواری و سختی های اقتصادی نجات دهد، به اهداف خود برسد و موجب گشایش اقتصاد و معیشت مردم شود.

حجت الاسلام گشول تصریح کرد: درحال حاضر موانع زیادی بر سر راه دولت برای شکوفایی اقتصادی و رشد مطلوب وجود دارد که” یارانه غیرهوشمند” یا ارز ترجیحی یکی از آن معضلات بزرگ است. یارانه‌ای که به‌جای آن‌که در انتهای زنجیره مصرف، یعنی در سفره‌های مردم توزیع شود در ابتدای زنجیره، یعنی واردکنندگان کالا قرار می‌گیرد تا آنجا که گاهی یارانه ۱۵میلیون نفر به جیب یک نفر می‌رود!

وی با بیان اینکه دولت برنامه‌های عقب‌مانده و به‌جای‌مانده دیگری را از دهه‌های قبل، بر دوش دارد، گفت: توقع نداریم همه اینها و در یک زمان توسط دولت کنونی آغاز و اجرا شود اما این انتظار درست است که باید دولت کنونی با استفاده از شرایط داخلی و خارجی گام‌های مهم را بر دارد و مردمی‌سازی یارانه‌ها از اصلی‌ترین گام‌های مانع‌زدایی برسر راه رشد اقتصادی است.

خطیب جمعه شهرستان کوار افزود: اصلی‌ترین وعده آقای رئیسی، اصلاح و توزیع عادلانه و پرداخت آن به عموم مردم بود، علاوه براینکه مصوبه الزامی مجلس را هم مطالبه جدی دارد، فلذا دولت مکلف و موظف به این اقدام اصلاحی و اصلی است.

گشول گفت: با عنایت با عزم جدی دولت و نیز سابقه خوب دولت سیزدهم در مدیریت سلامت مردم و برخی عرصه‌های دیگر اقتصادی، امیدواری بیشتر شده است.

مزایای طرح اصلاح ارز تدریجی

امام جمعه شهرستان کوار یکی از آسیب‌های موجود در کشور که گریبانگیر اقتصاد و به‌نوعی پاشنه آشیل پیشرفت‌های اقتصادی در سال‌های اخیر بوده را وجود یارانه‌های مختلف بر کالاهای مصرفی مردم دانست و اظهار کرد: این مساله باعث گردیده تا علاوه بر اختصاص یارانه برای افراد غیر نیازمند، قیمت کالاهای یارانه‌ای در داخل کشور نسبت به قیمت همان کالا در خارج از کشور اختلاف چشمگیری داشته و موجبات قاچاق گسترده آن به خارج از کشور فراهم گردد.

وی افزود: دولت سیزدهم با عنایت به این آسیب و به منظور ساماندهی به وضعیت اقتصاد کشور، تصمیمی سخت در این خصوص اتخاذ نموده و جراحی بزرگ اقتصادی را با حذف ارز ترجیحی برخی کالاهای اساسی آغاز نمود. آنچه مسلم است، نیاز اساسی کشور به این تصمیم و فایده کلان آن و تاثیر مثبت این تصمیم بر اقتصاد کشور در میان مدت و بلند مدت است.

حجت الاسلام گشول بیان کرد: ضعف در توزیع و نظارت باعث گردیده تخصیص ارز دولتی و عدم رعایت عدالت در بهره‌مندی دهک‌های مختلف از این یارانه‌ها، منجر به کنترل قیمت‌ها در حد مورد انتظار برای کالاهای اساسی مورد نظر نگردد و لذا حرکت در مسیر جایگزینی، تدابیر موثرتری برای تنظیم معیشت اقشار آسیب‌پذیر و حذف تدریجی و بموقع ارز ترجیحی مورد تاکید است.

خطیب جمعه شهرستان کوار با بیان اینکه تخصیص ارز دولتی، ناخواسته مشوق حمایت از سیاست واردات بی‌رویه است، گفت: ارز دولتی منجر به لطمه به تولیدکنندگان داخلی و عدم توجه به توسعه و ارتقاء ظرفیت‌های درونی کشور و کم‌توجهی به دیدگاه و فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی در این خصوص می‌شود.

وی افزود: تخصیص ارز دولتی زمینه‌های وقوع فساد و رانت‌خواری را به‌شدت افزایش داده و منجر به از دست دادن سرمایه‌های کشور بویژه در حوزه‌های اجتماعی و مقبولیت نظام و سبب تحلیل رفتن جدی ظرفیت صندوق توسعه ملی و امکان بهره‌برداری از توان آن برای امور اساسی و زیربنایی کشور شده است.

گشول ادامه داد: به‌دلایل متعددی که مهمترین آن نبود سیستم کنترل و توزیع مناسب است، على رغم تحمیل هزینه سنگین به کشور، اهداف مورد نظر از تخصیص ارز دولتی محقق نگردیده و بدلایلی مانند ایجاد تقاضای مازاد و سوداگری، زیان حاصل بیش از منافع آن بوده و تخصیص ارز ترجیحی، معضل قاچاق معكوس (بصورت فردی و سازمان‌یافته) را ایجاد نموده و از این طریق منجر به هدررفت بخشی از سرمایه ملی شده است.

امام جمعه شهرستان کوار گفت: طبق نظر کارشناسان، از جمعیت ۸۵ میلیونی کشور جمعیتی بالغ بر ۷۲ میلیون نفر شامل بهره‌مندی از طرح جدید شده که با توجه به وضعیت معیشتی و درآمد ایشان، ماهیانه ۴۰۰ هزار و یا ۳۰۰ هزار تومان به حساب ایشان واریز گردیده و میزان این یارانه در سال‌های آینده با توجه به بودجه اختصاص‌یافته مشخص می‌گردد.

وی افزود: طی ۳ سال گذشته بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی به کالاهای اساسی اختصاص یافته که میزان مابه التفاوت آن با ارز نیمایی مبلغی قریب به ۳۲۰ هزار میلیارد تومان در سال می‌باشد. دولت تصمیمی به حذف این یارانه نداشته و طرح جدید به منظور اختصاص این مبلغ به مصرف‌کننده کالاهای اساسی به‌صورت مستقیم می‌باشد.

خطیب جمعه شهرستان کوار با بیان اینکه مبلغ اختصاص یافته به‌صورت یارانه در سال جاری نزدیک به ۶۰ درصد هزینه‌های یک خانواده روستایی و بالغ بر ۴۰ درصد از هزینه‌های یک خانواده شهری در دهک اول (ضعیف‌ترین قشر خانوار شهری) را پوشش خواهد داد، اظهار کرد: بنا بر نظر کارشناسان، در صورت اجرای صحیح آن، تورم حاصل از این طرح کمتر از ۱۰ درصد در سال خواهد بود که با توجه به اثرات آن بر زندگی افراد، قابل قبول می‌باشد.

وی تاکید کرد: مقتضی است همانگونه که مقام معظم رهبری مد ظله العالی در بیانات اخیر خودشان، همگان را دعوت به کمک به دولت در اجرای طرح‌های اقتصادی پیش رو نمودند.

گشول در ادامه درخصوص احتکار مواد غذایی تذکر داد و گفت: از برخوردهای قانونی دادستان، نیروی انتظامی، و اصناف و صمت و جهاد قدردانى مى كنيم و انتظار داريم با جديت ادامه دهند و مردم هم با مسئولان ذى ربط همكارى كنند.

چرا سفر بشار اسد به تهران راهبردی بود؟

حجت الاسلام گشول در ادامه گریزی به مسائل خارجی زد و گفت: بشار اسد رئیس جمهور سوریه روز یکشنبه در سفری غیرمنتظره و از پیش اعلام‌نشده به جمهوری اسلامی ایران سفر کرد. وی در جریان این سفر با امام خامنه‌ای و سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در دیدار با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و هیئت همراه او در تهران، مقاومت و ایستادگی ملت و نظام سوریه و پیروزی در یک جنگ بین‌المللی را زمینه‌ساز افزایش اعتبار و سرافرازی سوریه دانستند و تأکید کردند. این دومین دیدار بشار اسد از تهران از زمان شروع جنگ در سوریه از سال ۲۰۱۱ است. دیدار نخست در سال ۲۰۱۹ بود. در واقع این دیدار نشان‌دهنده این است که بشار اسد از خطرات امنیتی عبور کرده و سعی دارد اکنون در عرصه سیاسی پیروزی‌های خود را تثبیت کند.

امام جمعه شهرستان کوار یاداور شد: تثبيت دولت سوریه پیام روشنی به متحدان ایران انقلابی است که همراهی با ایران موجب تثبیت قوت آنها خواهد بود و دولتها و اشخاصی که درپی تضعیف ایران هستند هم‌اکنون یا سقوط کرده‌اند یا بنیانهایی متزلزل دارند.

حجت الاسلام گشول با تاکید بر اینکه استحکام و پایداری روابط ایران و قطر را به نفع هر دو کشور است، گفت: سطح کنونی ارتباطات اقتصادی دو کشور بسیار پایین است و باید چند برابر شود، همچنین در مسائل سیاسی نیز زمینه برای تبادل‌نظرهای بیشتر وجود دارد که امیدواریم این سفر مبدأ جدیدی برای گسترش همکاری‌ها باشد.

خطبه اول
خطبه دوم

لینک کوتاه : https://baharekavar.ir/?p=8186

ثبت نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.