6

کتابداری که کار کردن با بچه ها را شیرین ترین خاطره دوران کاری خود می داند

  • کد خبر : 30806
  • 30 آبان 1403 - 9:40
کتابداری که کار کردن با بچه ها را شیرین ترین خاطره دوران کاری خود می داند
🔻فتانه کوچک پور، مسئول کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار است که در رشته کتابداری تحصیل نموده و از نیروهای بومی متعهد در عرصه خدمت به فرهنگ کتاب و کتابخوانی می باشد.

🔻فتانه کوچک پور، مسئول کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار است که در رشته کتابداری تحصیل نموده و از نیروهای بومی متعهد در عرصه خدمت به فرهنگ کتاب و کتابخوانی می باشد.

✍به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار، در نگاه مقام معظم رهبری کتاب و کتابخوانی از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید یکی از ارکان زندگی خانواده‌ها و جامعه اسلامی باشد. ایشان درباره اهمیت کتاب می‌فرمایند: «در اهمیت عنصر کتاب برای تکامل جامعه انسانی، همین بس که تمامی ادیان آسمانی و رجال بزرگ تاریخ بشری، از طریق کتاب جاودانه مانده‌اند و روابط فرهنگی جامعه بشری نیز از پوشش کتاب و مبادلات فرهنگی تقویت شده است.»

🔸اما وضعیت کتابخوانی در کشور ما مطلوب نیست و بارها مقام معظم رهبری ناراحتی خود را از این مسأله ابراز نموده‌اند. به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار و در راستای تحقق منویات رهبر فرزانه انقلاب، خبرنگار بهار کوار با مسئول کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار گفتگویی داشته که در ادامه می خوانید؛

🔸این کتابدار بومی، خود را این گونه معرفی می کند؛ فتانه کوچک پور هستم، متولد سال ۶۸؛ مسئول و کتابدار کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار. دانش آموخته رشته علم اطلاعات و دانش شناسی که مقطع کارشناسی را در دانشگاه کازرون و ارشد را در دانشگاه شیراز سپری کردم.

🔸وی با اشاره به اینکه نام رشته کتابداری در سال ۹۰ به علم اطلاعات و دانش شناسی تغییر کرد، اظهار می کند: ابتدا به رشته تحصیلی ام علاقه مند نبودم اما از ترم دوم به بعد که دیدم درس های جذابی دارد به آن علاقه مند شدم.

🔸مسئول کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار با اشاره به اینکه ۲ دوره از کارورزی های خود را در کتابخانه شهید آیت الله مدنی کازرون گذرانده، می افزاید: این کتابخانه بزرگترین کتابخانه کازرون است که من رده بندی ها را آنجا دیدم و خیلی چیزها در آنجا یاد گرفتم.

🔸وی درباره نحوه اشتغال خود در کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار بیان می کند: پس از فراخوان اداره کل کتابخانه های عمومی استان و طی مراحل گزینش در سال ۹۷ در کتابخانه عمومی کوار مشغول به کار شدم، البته در سال ۹۴ نیز در یک بازه زمانی ۸ ماهه در این کتابخانه به صورت افتخاری کار می کردم.

کتابخانه عمومی امام هادی(ع) کوار؛ کتابخانه ای با بیش از ۲۸ هزار جلد کتاب

🔸کوچک‌ پور کتابخانه امام هادی(ع) را دارای رقم تقریبی ۲۲ هزار جلد کتاب در پایگاه اصلی و ۵ هزار جلد کتاب در بخش کودک معرفی می کند و می گوید: کتابخانه عمومی کوار دارای بخش های مخزن، کودک، مرجع، نشریات و سالن مطالعه است.

🔸وی با اشاره به قدمت این کتابخانه اظهار می کند: کتابخانه امام هادی(ع) شهرستان کوار در سال ۱۳۵۴ تاسیس شده که از ابتدا مکانهای گوناگونی داشته و در نهایت به مکان کنونی منتقل شده است.

شیرین ترین خاطره من، کار کردن با بچه ها است

🔸کتابدار کتابخانه عمومی کوار شیرین ترین خاطره خود را کارکردن با کودکان می داند و می افزاید: وقتی برای بچه ها برنامه می گذاری ، کتاب به آنها معرفی می کنی و برایشان قصه می گویی، دوباره به کتابخانه برمی‌ گردند؛ آنها گاهی یادداشت های جالبی برای کتابدار می نویسند.

🔸وی با اشاره به اینکه مطالعه را در برنامه شخصی خود جای داده، اظهار می کند: آخرین کتابی که خواندم«بادبادک باز» بود، یک رمان جذاب افغانی نوشته خالد حسینی.

🔸فتانه کوچک پور کتابخانه را یک محیط امن و آرام توصیف و بیان می کند: بعضی از بچه ها از سنین دبستان یا پایین تر به کتابخانه می آمده اند و حالا هم که بزرگتر شده اند به کتابخانه می آیند و این برای من شیرین است.

🔸وی با بیان اینکه شعار هفته کتاب امسال« خواندن برای همدلی» است و برنامه های هفته کتاب از اواسط آبان تا پایان ماه ادامه دارد، می گوید: در طول این مدت، بازدیدهای پیاپی و متعدد مهدها، پیش دبستانی ها و مدارس از کتابخانه را داریم.

🔸این مسئول راجع به برنامه های هفته کتاب این کتابخانه اظهار می کند: نشست های کتابخوانی و قصه گویی با موضوع کتاب، برپایی نمایشگاه نقاشی و خطاطی، جشن هفته کتاب، برگزاری مسابقات رنگ آمیزی برای خردسالان، مسابقه روزنامه دیواری،نشست کتابخوان مدرسه ای،صحبت سر صف صبحگاهی و کتاب سازی از کتابهای جشنواره رضوی از برنامه های هفته کتاب سال جاری کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار است.

🔸وی راجع به مسابقه کتاب سازی می گوید: بر اساس موضوع کتابهایی که به بچه ها ارائه می شود و آن را می خوانند، به سلیقه خودشان کتابی درست می کنند.

🔸این کتابدار متخصص با اشاره به اینکه برنامه های هفته کتاب در طول سال نیز اجرا می شود، می افزاید: کلاسهای نقاشی، خطاطی و کاردستی، نشست های قصه گویی و کتابخوانی در طول سال نیز برگزار می شود.

🔸وی ادامه می دهد: نشست خاطره گویی به مناسبت هفته دفاع مقدس با حضور پیشکسوتان این عرصه و برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس از دیگر برنامه های سالانه این کتابخانه است.

🔸مسئول کتابخانه عمومی امام هادی(ع) کوار با اشاره به اینکه قرار است نشست شاهنامه خوانی در این کتابخانه برگزار شود، می گوید: انجمن داستان نویسی که قبلاً در اینجا فعال بود، نیز مجددا فعالیت خود را از سر می گیرد.اگر پدرو مادرها کتابخوان باشند، بچه ها هم کتابخوان می شوند

🔸وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما راجع به راهکارهای بهبود فرهنگ کتابخوانی اظهار می کند: اگر پدر و مادرها کتابخوان باشند، قطعا بچه ها هم کتابخوان می شوند. اولیای مدرسه که بچه ها را برای بازدید از کتابخانه می آورند، تاثیر زیادی دارد. چه خوب است که اولیای مدارس، همه بچه ها را عضو کتابخانه کرده و آنها را در راستای دوستی با کتابخانه ترغیب و تشویق کنند.

🔸کوچک پور با اشاره به اینکه بچه‌ها با یک بار آمدن به کتابخانه، مجددا به کتابخانه سر می زنند، بیان می‌کند: بچه ها بار اول که کتابخانه می آیند و آن را مشاهده می کنند با توضیحاتی که برایشان داده می شود، به کتابخانه جذب و علاقه مند می شوند.راه اندازی مجدد شیفت عصر کتابخانه عمومی امام هادی(ع) شهرستان کوار در سایه دقت نظر مسئولان، میسر می شود

🔸وی با ابراز ناراحتی از تعطیلی شیفت عصر کتابخانه امام هادی(ع) کوار می گوید: مسئولان باید به تکمیل نیروی کتابخانه اهمیت دهند، چرا که یک شهر است و یک کتابخانه و با توجه به اینکه من، قبلا خیلی از شیفت های عصر کتابخانه را پوشش می دادم می دانم که دانش آموزان، صبح ها مدرسه هستند و والدین نیز درگیر کار و زندگی.

🔸وی ادامه می دهد: شیفت عصر، وقت عموم مردم آزادتر است و شیفت عصر کتابخانه عمومی کوار هم ۲ سال است که تعطیل شده. پس شایسته است مسئولان نسبت به تکمیل نیروی این کتابخانه پیگیری بیش از پیش داشته باشند.

🔸کتابدار کتابخانه عمومی شهرستان با اشاره به اینکه افراد زیادی از ظرفیت کتابخانه و سالن مطالعه استفاده کرده و بهره برده اند، می گوید: ما از اینجا وکیل و پرستار خروجی داشته ایم و هم‌چنین در رشته های مهندسی و پیراپزشکی افراد زیادی با بهره‌گیری از خدمات کتابخانه به مدارج بالایی رسیده اند.

🔸وی در پایان با بیان اینکه خرید کتاب هزینه بالایی دارد، اظهار می کند: به عموم مردم پیشنهاد می‌کنم با عضویت در کتابخانه از خدمات و آموزش های رایگان آن بهره مند شده و فرزندان خود را نیز در این راستا ترغیب و تشویق کنند.

گفتگو از: فاطمه دیباور

لینک کوتاه : https://baharekavar.ir/?p=30806

ثبت نظرات

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.