به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار، در طول تاریخ این سرزمین مادران زیادی بودهاند که در کنار کار مهم و خطیر تربیت فرزند، به فعالیتهای اجتماعی دیگری نیز روی آوردهاند و در هر دو عرصه خوش درخشیدهاند.
صغری قاسمی از بانوان دهستان فتحآباد است که در کنار کارخانهداری به حفظ قرآن روی آورده و از شاخسارهای باغ بزرگ قرآن، میوههای شیرین نیکبختی را چیده است. آن چه در ادامه میخوانید حاصل گفتگویی است که با این بانوی موفق قرآنی داشتهایم؛
_خودت را معرفی کن
صغری قاسمی هستم از دهستان فتحآباد
_ از چه سالی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کردی؟
از سال ۸۵ شروع به حفظ قرآن کردم
_ شرحی از روند حفظ قرآنت ارائه بده؛
سال ۸۵ در کلاسهای حفظ قرآن که زیر نظر جامعه القرآن کوار بود شروع به حفظ قرآن کردم و به شکرانه الهی طی این چند سال در کنار شغل مقدس خانهداری توانستم حفظ خودم را تا جزء ۲۴ پیش ببرم. روزهای اول حفظ کمی برایم دشوار بود اما در مدت کوتاهی طعم شیرین حفظ آیات قرآن عزیز را چشیدم و علاقهام به حفظ بیشتر شد. مادر سه فرزند هستم و توانستم در کنار حفظ قرآن به بچهها و زندگیام نیز برسم.
_اساتید و الگوها و مشوقهای اصلیات چه کسانی بودند؟
اساتید تجویدی که از دارالقرآن روستا که برای ما میفرستادند. ما توانستیم از کلاسهایی که برگزار میکردند بهره ببریم و همچنین از محضر استاد صوت و لحن و تجوید سطح دو سرکار خانم صفری بهره بردم. من از کلاس ترجمه و مفاهیم هم که از طریق آنلاین و اسکای روم برگزار میشد، استفاده میکردم و از محضر خانم محبی که ما را با مفاهیم کامل صرف و نحو آشنا کردند.
_برای تثبیت و نگهداری محفوظاتت روزانه چهقدر وقت میگذاری؟
روزانه اگر وقت کافی داشته باشم در کنار حفظ دو جزء از قرآن کریم را مرور میکنم و سعی میکنم به برنامه حفظ و مرور خودم برسم.
_چه عاملی باعث جذب تو به قرآن شد؟
عاملی که مرا به کار حفظ قرآن علاقهمند کرد، تفسیر قرآن بود. بهاینترتیب که یک روز اتفاقی در کلاس تفسیر شرکت کردم و از آن لذت بردم و تا شب به این مطلب فکر میکردم که بهترین ساعات عمرم را گذراندهام. همین قضیه باعث شد با استعانت از خدا کار حفظ را شروع کنم و اگر طی این چند سال نتوانستم حافظ کامل قرآن شوم اما با وجود مشکلات، آهسته توانستم خودم را تا این سطح برسانم.
_اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته بشوی چگونه به خودت انگیزه میدهی؟
هرازگاهی که خسته میشوم با گوشدادن به صدای قاریان بزرگ آرامش پیدا میکنم.
_ غیر از حفظ قرآن در چه زمینههای فعالیت میکنی؟
من علاوه بر حفظ قرآن در کلاسهای تجوید سطح یک و دو و کلاس صوت و لحن شرکت کردم و توانستم مدرک آنها را بگیرم و الان هم به مدت یک سال هست که در کلاسهای ترجمه و مفاهیم شرکت کرده و خودم را برای آزمون پایان دوره آماده میکنم.
_ مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسی کدام آیه هست؟
زیباترین آیه قرآن عزیز به نظر من آیه ۲۸ سوره مبارکه رعد هست که خداوند میفرماید با یاد من دلها آرام میگیرد
_ انگیزه اصلیات برای پرداختن به فعالیت قرآنی چیست؟
انگیزه اصلی من برای حفظ و قدمگذاشتن در باغ قرآن این بود که از لحظات عمرم به بهترین نحو استفاده کنم و به شکرانه الهی توانستم با این کتاب بزرگ آشنا شوم و با حفظ آیات الهی بهرهای را نصیب خود کنم.
_ خانواده در میزان موفقیتت تا چه اندازه مؤثر بودند؟
در طی این چند سال خانوادهام در کنارم بودند و با سختیهایی روبرو میشدم که آنها یاریگرم بودند و با صبر و استعانت از خداوند امیدوارانه به راهم ادامه میدادم.
_ آیا حفظ و تلاوت قرآن، بر روحیه و اخلاقت اثرگذار بوده است؟
واقعاً تلاوت قرآن قلب را سلیم و ناخودآگاه انسان را صبور میکند. این هم از عنایت پروردگار هست.
_آیا فعالیتهای قرآنی مانع موفقیتت در تحصیل یا امور دیگر زندگی بوده یا خیر؟ خیر
آرزویی که ذهنت را به خود مشغول کرده چیست؟
اینکه با یاری خداوند متعال حافظ کل قرآن شوم و تلاشهای چندسالهام به ثمر برسد.
_از موفقیتهای قرآنیات بگو؛
در مسابقات مختلف اگر بتوانم حتماً شرکت میکنم. چند سال قبل در مسابقات اوقاف شهرستان حائز رتبه شدم و به شکر الهی در ده جزء توانستم مدرک دیپلم علوم قرآنی را از سازمان تبلیغات اسلامی دریافت کنم. اگر عمری باقی باشد خودم را برای مدرک لیسانس علوم قرانی در رشته بیست جزء که اردیبهشتماه برگزار خواهد شد آماده میکنم.
کسی که کار حفظ قرآن را پذیرفته است باید صبر و حوصله و انگیزه را سرلوحه کارهایش قرار بدهد.
_آیا حفظ قرآن و در مسیر قرآن بودن مانع تفریح و شادیات میشود؟ خیر اصلاً
_بهترین خاطرهای که از زمان حفظ داری را بیان کن
بهترین خاطره من طی این چند سال سفر کربلا بود که با جمعی از دوستان به برکت قرآن به آن جا مشرف شدیم و در آنجا مرحوم آقای حسیننژاد که روحش با قرآن و اهلبیت محشور باشد برای ما زحمات فراوانی کشیدند.
_به جوانان چه توصیهای داری؟
کوچکتر از آن هستم که توصیهای داشته باشم. ولی کاش عمر باارزش خودمان را صرف کارهایی کنیم که به نفع دنیا و آخرتمان باشد و به فضل الهی باتربیت فرزندانی صالح و قرآنی کمکی به جامعه اسلامی و قرانی کنیم.
_سخن پایانی؛
خدای متعال را شاکرم که توانستم در باغ بزرگ قرآن بهرهای را سهم خود کنم و از این بابت سپاسگزار خداوند هستم.
جبهه قرآنی تشکیلات سردار دلها