به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار، به مناسبت فرارسیدن سوم اردیبهشت ماه روز جهانی «کتاب و حق تالیف»، در صدد گفتگو با یکی از نویسندگان شهرم بودم. یکی از بانوان نویسنده کواری را انتخاب کردم. کتابخانه امام هادی(ع) شهرمان، جایی که روح کتاب و طراوت در آن دمیده را به عنوان وعده گاه دیدار با این صاحب قلم پرنغز برگزیدم؛ نویسنده ای که شوق نوشتن از نگاهش می بارد و قلمش، حکایت از استعداد اعجاب آمیزش در نگاشتن سطور ادیبانه دارد. در کلامش، عمق علاقه به آوردن احساسات لطیفش بر تن سفید کاغذ موج می زند و مرا که به کتاب، علاقه مند هستم به خواندن و نگاشتن مشتاق تر می کند. حرف هایش به دلم می نشیند و علاقه مثال زدنی و بی چشم داشتش برای نوشتن پیرامون لاله های عاشق وطن، مرا مسحور شنیدن کلامش می کند و این است حاصل گفتگوی من با نویسنده متعهد شهرم«فریبا صادقی فرودی» که آن را پیشکش نگاه مهربان مخاطبان رسانه بهار کوار می کنم؛

_ خودتان را معرفی کنید
_ فاطمه صادقی فرودی هستم. در خانواده، فریبا صدایم می زنند و تخلص ادبی ام«دلبان» است. متولد بهمن ماه ۷۰ در کوار هستم و یک فرزند دختر به نام فاطیما و یک فرزند پسر به نام امیرعباس دارم.
_ شما از دوران مدرسه به نوشتن علاقه داشتید؟
_ من در دوران مدرسه، عاشق درس هنر بودم و تصاویر زیبایی از طبیعت می کشیدم. معلم درس هنر هم مرا به ادامه این راه تشویق می کرد. سپس به سمت نوشتن ابیات کوچک برای شهدا رفتم و این بیت ها را بالای دفترهایم می نوشتم.
_ انگیزه شما برای نوشتن کتاب از کجا شکل گرفت؟
_ در دوران کرونا یک مسابقه خانوادگی از طرف آموزش و پرورش برگزار شد. من دلنوشته ای راجع به زحمت ها و تلاش پرستاران در همه گیری کرونا نوشتم. این متن ادبی در سطح کشوری، حائز مقام سوم شد و هدیه و تندیس جشنواره به ما اختصاص یافت. ذوق و شوق من برای نوشتن کتاب از اینجا شروع شد.
_ چه شد که سراغ نوشتن کتاب«بی همتا» رفتید؟
_ یکی از راویان برجسته و اهل قلم راهیان نور استان فارس به نام محمد امیری از من خواست متنی برایش بنویسم. من متن کوتاهی راجع به خداشناسی برایش نوشتم و از خداوند خواستم در این راه پر رمز و راز راهنمایم باشد. او به من گفت بی نظیر نوشته ای، ادامه بده. خیلی انگیزه گرفتم و نوشتن را رها نکردم که ثمره اش کتاب«بی همتا» شد. این کتاب، مضمون عارفانه دارد و انتشارات حوزه مشق، آن را در سال ۱۴۰۰ به چاپ رسانده است.
_ شما برای نوشتن از تجربه اساتید هم بهره می گیرید؟
بله، من پس از چاپ کتاب بی همتا با مهوش میرزایی اکبرآبادی از نویسندگان توانای شهرمان آشنا شدم. نزد وی قواعد نویسندگی را یاد گرفتم، با توصیف ها آشنا شدم و قلمم قوی تر شد. با راهنمایی او، مسیر چاپ کتاب را آموختم و پختگی قلمم در کتاب دومم که « برای چشم هایت» نام دارد و آن را به همسرم« داوود کوهپیما» تقدیم کرده ام، مشهود است. خانم میرزایی در آموزش نویسندگی از جان و روح برای شاگردانش مایه می گذارد و به نظر من، وی یک گنجینه گرانبها برای شهرستان کوار است.
_ راجع به کتاب برای چشم هایت بیشتر توضیح دهید
_ دوست داشتم عشق حقیقی ام را روی تن گنگ کاغذ بیاورم و آن را در قالب کتاب به چاپ برسانم. از این رو تمام دوست داشتن های خودم را در کتاب «برای چشم هایت» برای همسرم به رشته تحریر درآوردم. این کتاب توسط انتشارات نویسندگان پارس در سال ۱۴۰۴ به چاپ رسیده است و از طرح جلد و صفحه آرایی آن خیلی راضی هستم. از آقای یزدانی که ناشر این کتاب و کتابهای در دست چاپ من هستند، صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم.
_ سایر اعضای خانواده شما هم اهل نوشتن و ذوق ادبی هستند؟
آقا وحید، برادرم حین حرف زدن هم شعر میگوید و زهرا خانم، خواهرم قلمش عالی است. پدربزرگ مادری ام و عمویم شهید مهدی صادقی نیز اهل شعر گفتن بوده اند.
_ شما در کتاب بی همتا از امام حسین(ع) به عنوان مردترین مردان نام برده اید و حضرت زهرا(س) را مادر خطاب کرده اید. درباره سایر ائمه نیز نوشته اید؟
من قطعه ای راجع به حضرت علی(ع) نوشته ام که آن را خیلی دوست دارم:« مولا جان، می خوانند ای مظهر صفات عجیبه؛ صدایت می زنم ای علی مرا دریاب به حق لطف پنهانت. دست گدایی ام به سویت دراز است، دستم بگیر. من بنده مسکین خدای توام و تو مسکین نوازی مولا جان…»
_ فرزندان شما هم نوشتن را دوست دارند؟
_ دخترم که فرزند اولم است، خیلی تحت تاثیر قرار گرفته و قلم زیبایی دارد. به دختر و پسرم گفته ام یکی از شما باید جای من را بگیرید. قطعه ای را هم با عنوان «پندی برای دخترم» نوشته ام که تقدیمتان می کنم؛« با قلم نوشتم، برای دخترم؛ پندی بماند، در دل عالم، که بعد از من تو خواهی شد قلمزن، بر ورق زندگی، بنویس با دل نیکو و گرامی؛ عشق و امید، در مسیر زندگی، هر واژهات چون نور، راهی بسازیبا کلامی شیرین؛ دلها را نوازش کن و دنیا را با عشق، پرآب و رنگ کن.»
_ از احساستان راجع به نوشتن بگویید
_ نوشتن من، معجزه ای است از سمت خدا و شهدا. گویا روح من در نوشته ها و کتاب هایم دمیده شده. نوشتن هم بستگی به خودت دارد؛ عشق می طلبی، عاشقانه می نویسی. شهدایی می طلبی قلمت به سمت شهدا می رود. کلا قلم یک ابزار جادویی است که روح آدمی را جلا می دهد. من وقتی ناراحت می شوم، می نویسم. گاهی حین تفریح و سفر یا درون تاکسی بیت های قشنگی به ذهنم می آید که آنها را یادداشت میکنم.
_ در حوزه ادبیات پایداری هم کار کرده اید؟
بله، من در این زمینه ۲ کتاب در دست چاپ دارم که یکی زندگینامه عموی عزیزم«شهید مهدی صادقی» و گفتگو محور است و دیگری دلنوشته شهدایی که به یاری خدا در سال جاری منتشر می شوند.
_ چه کسی شما را در انتشار کتاب هایتان حمایت می کند؟
_ پدرم حامی و مشوق من در نوشتن است و هزینه انتشار کتاب های شهید مهدی صادقی و دلنوشته شهدایی را تقبل کرده است که صمیمانه از او سپاسگزاری و قدردانی می کنم و از همسرم که در نوشتن و هزینه انتشار کتاب «برای چشم هایت» همراه و یاور من بوده است. من، همین جا برای شادی روح پدر همسرم نیز دعا می کنم، چرا که مشوق من در نوشتن بود و این قطعه کتاب بی همتا را تقدیم روح بلندش می کنم:« درد من؛ غروبی خسته و نالان در این روزگار بی رحم، درد دوری ز نفس افتاده بر من، من بی تو همانم که تو نمی دانی، که چرا بازنگشتی دگر…»

_ شما کتاب مشترک با سایر نویسندگان هم در دست چاپ دارید؟
بله، ۵ کتاب دیگر نیز به صورت مشترک با سایر نویسندگان کار کرده ام که در قالب شعر سپید و متون ادبی هستند و طرح جلد شان هم طراحی شده و امسال، به دست علاقه مندان کتاب و نشر می رسد.



_ آیا تاکنون مراسمی برای رونمایی از کتاب های شما در کوار برگزار شده است؟
تا کنون خیر، اما قرار است مراسم رونمایی از آثار نویسندگان شهرستان از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کوار با حضور مسئولان شهرستان و نویسندگان و قلم دوستان، دوشنبه ۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در آموزشگاه زینب کبری(س) کوار برگزار شود که علاقه مندان به کتاب و اهالی قلم می توانند در این برنامه شرکت کنند.
_ افرادی که علاقه مند به خواندن کتاب های شما هستند، چگونه می توانند کتابهای شما را خریداری کنند؟
_ علاقه مندان در روز رونمایی کتابها می توانند اقدام به خریداری کتاب کنند و یا با شماره ۰۹۱۷۵۵۵۷۴۳۶ خانم میرزایی(مسئول انجمن ادبی قلمستان کوار) تماس حاصل نمایند.
_ در پایان توصیه شما به علاقه مندان به نویسندگی و دوستداران کتاب و عموم مردم در راستای ترغیب بیشتر به فرهنگ کتاب و کتابخوانی چیست؟
_ توصیه می کنم آنان که دستی به قلم دارند، بیشتر سمت نوشتن و خواندن کتاب که یک نمونه ارزشمند خودسازی است، بیایند. خیلی ها دنبال خودسازی میگردند و راه های مختلفی را امتحان می کنند، اما نمی دانند که نوشتن همان خودسازی است. خیلی دوست دارم مردم به کتاب ترغیب شوند و گوشی را رها کنند. برخی می گویند ما کتاب نمی خوانیم، اما با استفاده از تلفن همراه مطالعه می کنیم. گوشی همراه با کتاب، فرسخ ها فاصله دارد. وقتی کتاب می خوانی، خودت را در دنیای بی انتهای آن، تصور می کنی. من هرگاه با گوشی همراه مطالعه می کنم محتوا در ذهنم ثبت نمی شود، ولی در حین خواندن کتاب، مثل این است که ذهنم از نوشته ها عکس می گیرد و ضبط می کند.
گفتگو از: فاطمه دیباور