به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار، به مناسبت روز معلم، بر آن شدم که گفتگوی امسال را با یک زوج فرهنگی انجام دهم و گزینه ای را انتخاب کنم که تعهد کاری و اخلاق، مشی آنان در مسیر خدمت به دانش آموزان باشد. بالاخره زوجی را برگزیدم که انگیزه و شوق از کلام و نگاهشان می بارید.
باور نمیکردم آن آقای مدیری که وقتی به مدرسه مراجعه می کردی در نهایت احترام، قاطع بود هنگام کلام پایانی، دلش بشکند و با بغض از سالهای آخر خدمتش در آموزش و پرورش سخن بگوید، مدیری که سال گذشته به اتفاق همسرش به عنوان مدیران نمونه شهرستان برگزیده شده اند. خانم مدیر با عشق از دختران دانش آموزش سخن بگوید و با اشک، هنگام رویارویی با آنان، تعامل با دخترش را از نظر بگذراند.
خبرنگار ما به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم، با زوج فرهنگی آقای عبدالخالق ابراهیمی و خانم لیلا جاوید مدت به گفتگو پرداخته که گلچینی از این نشست صمیمانه پیشکش نگاه مخاطبان بهار کوار می شود؛
_ خودتان را معرفی بفرمایید
عبدالخالق ابراهیمی هستم، متولد سوم تیرماه ۱۳۵۲ در روستای دشتک شهرستان کوار.
_ شما فرزند چندم خانواده هستید و تحصیلات کلاسیک خود را کجا گذراندید؟
فرزند دوم از یک خانواده ۱۰ نفره هستم که برخی از اعضای خانواده در حوزه پزشکی و برخی نیز در مشاغل آزاد مشغول به فعالیت هستند. از سال ۱۳۷۰ وارد دانشسرای تربیت معلم شهید دستغیب فیروزآباد شدم. سال ۷۲ به دلیل عدم ردیف استخدامی، جذب آموزش و پرورش نشدم و در سال ۷۶، وارد این نهاد شدم.
_ در طول مدت خدمتتان در چه پست هایی اشتغال داشته اید؟
در طول این ۳۴ سال در پست های مختلفی خدمت کرده ام؛ ۸ سال کارشناس آموزش ابتدایی شهرستان کوار، ۸ سال معلم راهنمای تعلیماتی و بقیه سال های خدمتم را در حوزه آموزگاری و مدیریت مدارس بوده ام. اولین سال خدمتم را هم در روستای کدو منطقه فرمشکان، آموزگار چند پایه بودم و شهر اکبرآباد، روستای مریسه فرمشکان، روستای دشتک زادگاهم و روستای فتح آباد محل های خدمتم بوده اند.
_ از چه سالی در دبستان ابتدایی شهید جوکار فتح آباد مشغول به فعالیت شدید؟
از سال ۹۵ تا کنون مدیریت آموزشگاه ابتدایی پسرانه شهید جوکار فتح آباد را بر عهده دارم که امسال دارای ۲۶۹ دانش آموز، ۱۲ نفر آموزگار و ۳ نفر کادر اجرایی است.

_ از اقداماتی که در راستای بهبود فضای آموزشی دبستان شهید جوکار انجام داده اید، بگویید
خوشبختانه فعالیت های خوبی با مساعدت والدین، خیرین، اعضای انجمن اولیا و مربیان، دهیاری، شورای اسلامی ،پایگاه های مقاومت بدر و زینبیه فتحآباد و شبکه بهداشت در امور زیر بنایی انجام شده است. سال ۹۵، دبستان شهید جوکار دارای ۸ کلاس بود که با حمایت خیرین ۲ کلاس دیگر در مدرسه ساخته شد و اداره کل نوسازی مدارس هم نمای ساختمان و تامین تجهیزات آن از جمله اسپلیت را برعهده گرفت. افزایش سطح فضای سبز مدرسه، تمهیدات لازم برای بهینه سازی مصرف انرژی، تهیه مخازن آب به حجم ۱۴ هزار لیتر و تعویض لوله کشی، هوشمندسازی کلاس های درس، ساخت موتورخانه مدرسه، ایجاد حیاط پویا و رنگ آمیزی از جمله این اقدامات است.
_ از علاقه خود به معلمی بگویید
من در دوران مدرسه، جزء دانش آموزانی بودم که هر گاه موضوع انشا را «دوست دارید در آینده چه کاره شوید» تعیین میکردند، می نوشتم می خواهم معلم شوم. از روز اول هم با عشق و علاقه در روستای کدو فرمشکان مشغول خدمت شدم. ۱۳ بار مسافت ۲۱ کیلومتری خانه را تا مدرسه کدو را پیاده رفتم. علاقه و محبت زیادی نسبت به دانش آموزانم داشتم. بچه ها وقتی محبت می بینند آن را می پذیرند و همواره دعای خیر پدر و مادرشان بدرقه ما است. به هیچ عنوان به شغلم به دید مالی نگاه نکرده ام و شاید ۲ تا ۳ بار در این ۳۴ سال به صورت ریز به فیش حقوقی ام نگاه کرده ام آن هم برای اینکه شاید اشتباهی در آن به وجود آمده باشد.
_ خاطره ای از خدمت در زادگاهتان تعریف کنید
سال تحصیلی ۸۳-۸۲ در زادگاهم روستای دشتک مدیر- آموزگار بودم که مدرسه ما بین مدارس کل شهرستان کوار رتبه اول آموزشی و پرورشی را کسب کرد. همان سال معاون مدیرکل آموزش و پرورش به اتفاق اعضای هیأت مدیر کل به مدرسه شهید دهبود آمدند و به هر کدام از معلمان یک نیم سکه و پارچه کت و شلواری به تمام همکاران که مرد بودند، هدیه دادند. لوح تقدیر را نیز همانجا به همکاران تقدیم کردند که من این خاطره را هرگز از یاد نمی برم.
_ از نحوه آشنایی با همسرتان بگویید.
سال ۸۰ بود که تصمیم به ازدواج گرفتم و برای همین موضوع به یکی از دوستانم در کارگزینی آموزش و پرورش کوار مراجعه کردم. قصد داشتم یک فرهنگی با اصالت خانوادگی و فعال از نظر وجدانی و اخلاقی را انتخاب کنم. این دوستم خانم جاویدمدت را معرفی کرد و از معلم راهنمایی که از مدارس بازدید می کرد نیز کمک گرفتم. این گونه زمینه آشنایی من با خانم جاویدمدت فراهم شد و به محل کار وی در روستای قصراحمد مراجعه کردم. در حضور مدیر مدرسه پسرانه با وی صحبت کردم که ایشان مهلتی از من خواست و پس از یک ماه و نیم جواب مثبت داد. ۳ مهرماه ۸۱ نیز مراسم عروسی را برگزار کردیم.

از دخترتان دانیا خانم بگویید.
دانیاخانم متولد سال ۸۸ و کلاس نهم است که در دبیرستان پویش شهرستان فسا درس می خواند. او جزء دانش آموزان نخبه است و قلبی و دلی دوست دارم روزانه در خدمتش باشم، اما هر ۲ روز یکبار مسافت ۱۷۵ کیلومتری اینجا تا شهرستان فسا را به عشق او طی می کنم. از زحمات مادرخانمم و اعضای خانواده شان در قبال دخترم در طول این سالها، صمیمانه تقدیر می کنم.

_ و کلام آخر؟
کلام آخر؛ تقدیر و تشکر می کنم از مسئولین محترم و مدیران اسبق آموزش و پرورش کوار آقایان فرحی،وامق، شریف زاده، موذن، حاملی، عبیدی و رشیدی. همچنین از مهندس کدیور مدیر فعلی آموزش و پرورش شهرستان کوار که سال گذشته باعث شد ادامه خدمت دهم. از والدین و همکارانم در طول این سالها تشکر می کنم. از هیچ شخصی دلخوری و ناراحتی ندارم و از همه راضی هستم و از همسرم صمیمانه قدردانی میکنم.
در ادامه گفتگوی بهار کوار با خانم جاوید مدت را تقدیم نگاهتان می کنیم؛
_ خودتان را معرفی بفرمایید
لیلا جاویدمدت هستم، متولد شهرستان فسا. اولین فرزند خانواده هستم که یکی از خواهرانم نیز دبیر درس درس شیمی است. دوران تربیت معلم را در جهرم گذراندم و پس از آن در دانشگاه فرهنگیان شیراز درس خواندم.

_ از چه سالی وارد آموزش و پرورش شدید؟
سال ۷۷ وارد آموزش و پرورش شدم. آن سال روستای قصراحمد را به عنوان اولین محل کار به من پیشنهاد دادند و چند سال آنجا تدریس کردم. از سال ۸۱ به حوزه مدیریت قدم گذاشتم و مدارس روستاهای قصراحمد، ولی عصر(عج) و فتح آباد محل خدمت من بوده اند.
_ از تجارب خود در طول دوران خدمت در آموزش و پرورش بگویید

تجارب کاری ام بیشتر به همکاری خالصانه آقای ابراهیمی با من برمی گردد و مادرم که مسئولیت نگهداری فرزندم را برعهده دارد و همکاران و اولیای خوبی که در این سالها در خدمتشان بوده ام.
_ از اولین سال حضورتان در کوار چه خاطره ای دارید؟
سال اول خدمتم در روستای قصراحمد بودم و باید آنجا بیتوته می کردم. من یک غیربومی بودم که محل زندگی و زادگاهم شهرستان فسا بود. در روستای قصراحمد صمیمیت خاصی بین دانش آموزان و اهالی روستا وجود داشت. مردم آن قدر بها و ارزش برای معلم قائل بودند که هیچ گاه محبت آنان را فراموش نمیکنم.
_ پس از روستای قصراحمد، کجا خدمت کردید؟
سپس در روستای ولی عصر(عج) مدیریت مجتمع را برعهده گرفتم که شامل مدارس ابتدایی و متوسطه این روستا و شاه شهیدان می شد و ۶ سال در روستای ولی عصر(عج) خدمت کردم.
_ چه رتبه هایی را در سطوح استانی در حوزه آموزشی و پرورشی طی سالهای حضور در روستای فتح آباد کسب کرده اید؟
سال ۹۶-۹۵ به فتح آباد آمدم. رتبه های استانی و کشوری زیادی را همکاران در درس پژوهی کسب کردند. رتبه اول نقاشی همگانی را در سطح کشور به دست آوردیم. در نمایش صحنه ای، عروسکی ، سرود همگانی، مسابقات قرآنی و المپیاد ورزشی حائز مقام شده ایم که اینها مرهون تلاش همکاران دفتری، معلمان و معلم یار مدرسه آقای جواد قربانی بوده است.
_ برجسته ترین خاطره سالهای خدمتتان را تعریف کنید
سال ۹۶_۹۵ که ارزیاب مستقیم از تهران به مدرسه ما آمدند و مقام برتر کشوری را در طرح تعالی مدیریت کسب کردیم و از سازمان استاندارد کشوری، گواهی برتر کیفیت اهتمام را گرفتیم. آقای علی نژاد، ارزیاب وزارت آموزش و پرورش با مسئولین اداره کل به آموزشگاه آمدند و گفت اگر در تهران چنین مدرسه ای با چنین تیمی بود، من دخترم را آنجا ثبت نام می کردم.

_ تعامل آقای ابراهیمی در منزل با شما چگونه است؟
آقای ابراهیمی در کنار شخصیت مردانه،روحیه لطیف و آرامی دارد و در کارهای خانه به من کمک می کند. خوشحالم که اگر شرطم برای ازدواج، پس از ایمان و اخلاق، فرهنگی بودن طرف مقابل بود، در این زمینه اشتباه نکرده ام.
_ ارتباط شما با دانش آموزان مدرسه چگونه است؟وقتی دانش آموز، از من تقاضایی دارد احساس می کنم این دختر من است که روبرویم قرار گرفته. دوست دارم تقاضایش را در حدی که بتوانم انجام دهم و امیدوارم چنانچه اجری در این راه باشد خداوند نثار فرزندم نماید تا در آینده خدمتگزار خوبی برای کشور باشد.

_ آیا تاکنون تمهیدی برای ساخت نمازخانه در دبستان بصیرت اندیشیده اید؟
بله، مدرسه نیاز به یک سالن چند منظوره برای برگزاری نماز، جلسات، مسابقات و جشنواره ها دارد که با همت خیر محترم حاج رضا رخشنده در حال پیگیری این مهم هستیم و امیدواریم تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
_ کلام پایانی؟
از همه مسئولان، مدیران، همکاران و والدینی که در طول این سالها در کنارشان کار کرده ام، تقدیر و تشکر می کنم و از آنان التماس دعا دارم. امیدوارم اگر کوچک ترین خطایی ناخواسته در این سالها از من سر زده به بزرگواری خودشان ببخشند و من نیز، جز خوبی چیزی از آنان به یاد ندارم. از شما و سایر عوامل پایگاه خبری بهار کوار نیز صمیمانه سپاس گزاری می کنم.
گفتگو: فاطمه دیباور