این روز ها که ما سرگرم دید و بازدید، میهمانی و سفرهای نوروزی هستیم بزرگ مردانی بودند که برای آرامش مردم از عید گرفتن کنار خانواده و خوشی های خویش گذشتند تا ایران سربلند بماند.
روز هایی که گروهی از مردم در هیاهوی خرید پوشاک و لوازم مورد نیاز سال نو بودند، رزمندگان در صف نبرد با دشمن سفره هفت سین خود را با سلاح، سرنیزه و سیم خاردار می آراستند.
آنان در آغازین روزهای سال ۶۱ آماده شرکت در عملیات بزرگ فتح المبین می شدند و با رمز مبارک ” یا زهرا (س) ” خود را برای رقم زدن حماسه ای دیگر مهیا می نمودند.
شهر ما کوار نیز طلایه دار اعزام رزمندگان در این عملیات بود و برگ زرینی را از خود با تقدیم شهیدان و جانبازانی عزتمند به یادگار گذاشت.
به مناسبت سالروز عملیات پیروزمندانهی ” فتح المبین ” به معرفی دانش آموز شهید خدایار دهبود که در این عملیات جان شیرین خویش را فدای عزت ایران اسلامی نمود می پردازیم و از شهدای عزیزمان در این عملیات افتخار آفرین یاد می کنیم.
نام شهدای شهرستان کوار که در عملیات فتح المبین با مدال شهادت از قفس دنیا رهیدند به شرح زیر می باشد؛
🌷شهید سید نعمت الله بشیری
🌷شهید حبیب الله جوکار
🌷شهید چراغعلی چراغی
🌷شهید صادقعلی حقیقت
🌷شهید ولی حیدری
🌷شهید خدایار دهبود
🌷شهید سیف الله دهقان
🌷شهید علی کرم ربانی
🌷شهید یوسف رحیمی
🌷شهید غلامرضا رضایی
🌷شهید فضل الله صالحی
🌷شهید کریم زره پوش
🌷شهید محمد صفری
🌷شهید غلامحسین کراری
🌷شهید رضا موذن پور
🌷شهید حمزه میرزایی
🌷شهید غلامعباس هاشمی
🌷شهید جانعلی کریمی
🌷شهید علی بخش مظلوم
🌷شهید علی قاسم قاسمی
🌷شهید رضا مظفری
🌷شهید جاویدالاثر جاوید کوهی
🌷شهید اصغر محمدی
🌷شهید حمید امیری
زندگینامه دانش آموز شهید خدایار دهبود
دانش آموز شهید خدایار دهبود فرزند خدارحم متولد دهم تیرماه ۱۳۴۱ در روستای دشتک شهرستان کوار می باشد . او تنها پسر خانواده بود که با تولد خود باعث ایجاد شور و شعف در قلب پدر گشت.
شهید عزیز دوران ابتدایی را در دبستان قوام زادگاهش که بعدها به نام خود این شهید تغییر یافت ، گذراند و برای تحصیل در مقطع راهنمایی وارد مدرسه ی کارخانه ی قند کوار شد و در سال ۱۳۵۶ به هنرستان فنی شهید غفاری کوار راه یافت.
در سال دوم هنرستان در رشته ی مکانیک مشغول به تحصیل بود که به اتفاق سایر هم کلاسی هایش به مبارزه با رژیم پهلوی پرداخت و با پخش اعلامیه و نوشتن شعار روی دیوارهای شهر ارادت خود را به امام خمینی و انقلاب اسلامی نشان داد.
او فعالیت های خود را بعد از انقلاب نیز در قالب پایگاه مقاومت با هدف دفاع از حریم انقلاب و ارزش های آن ادامه داد.
او پس از گرفتن مدرک دیپلم در تدارک ورود به نیروی هوایی بود که اخبار جبهه های جنگ مسیر زندگیش را تغییر داد و در اسفندماه سال ۱۳۶۰ در سنگر جبهه مشغول فعالیت شد.
هنوز یک ماه از حضور این شهید عزیز در صف رزمندگان اسلام و سنگر نبرد نگذشته بود که در عملیات فتح المبین و منطقه ی شوش به دیدار دوست شتافت و جام شهادت را سر کشید.
مدفن نورانی این شهید والامقام در گلزار شهدای روستای دشتک ملجا و محل التیام عارفان سیر و سلوک الی الله است.
ویژگی های اخلاقی و عبادی شهید
شهید دهبود به نماز اول وقت توجه خاصی داشت . از ۱۴ سالگی روزه می گرفت و همگان را به رعایت مسائل شرعی و فعالیت های مذهبی سفارش می نمود. کمک به محرومان و مستضعفان از دیگر ویژگی های اخلاقی او بود و همواره خواهران خود را به رعایت حدود الهی در برابر نامحرمان و حجاب اسلامی توصیه می کرد .
خاطره ای از پدر شهید :
” چون تنها پسرم بود آرزوی دامادیش را داشتم . به او پیشنهاد ازدواج با یکی از دختران فامیل را دادم . در جواب گفت : پدر جان! حالا چه موقع این کارها است ، الان مهم ترین مسئله ی ما جنگ است ، اگر ما در برابر دشمن نایستیم ، ناموس و کشور ما را بر باد می دهند. “
فراز هایی از وصیت نامه ی دانش آموز شهید خدایار دهبود
پدر و مادر عزیزم ! امیدوارم که شما از مرگ من غمگین و ناراحت نشوید و در مسیر الله و خط امام پیشرو باشید و این را بدانید که من در این راه کامروا و سعادتمند هستم زیرا این راه ، حق است و خداوند می فرماید : ” برخی از آن مومنان بزرگ مردانی هستند که به عهد و پیمانی که با خدا بستند کاملا وفا کردند . پس برخی به عهد ایستادگی کردند تا به راه خدا شهید شدند و برخی به انتظار فیض شهادت مقاومت کرده و هیچ عهد خود را تغییر ندادند.
پیامی برای برادران دانش آموز خود دارم : ای برادران عزیز ما در سنگر جبهه و شما در سنگر کلاس به مبارزه علیه دشمن بپردازید.
تنظیم: فاطمه دیباور
خیلییییییی خوب بود خانومون تشویقم کرد❤
این شهیده رو وقتی باهاش آشنا شدم خیل ی دوسش داشتم برای همین باعث شد همینو برای تکلیفم بنویسم.