حجت الاسلام مجید گشول دره سیبی در خطبههای امروز نماز جمعه کوار با بیان اینکه در حال حاضر تمرکز دشمن بر روی کارکرد نظام است، گفت: دشمن در صدد است این انگاره ذهنی را در افکار عمومی جابیندازد که “نظام اسلامی در مقابله با مشکلات اساسی و خصوصاً اقتصادی ناکارآمد است!”
وی نسخه های اصلی انقلاب را بیانات امامین انقلاب و قانون اساسی دانست و گفت: زمانی میتوان از ناکارآمدی نظام سخن گفت که مسئولان و مردم به نسخههای اصیل انقلاب عمل کرده باشند و پس از عمل دقیق به آن نسخهها؛ مشکلات حل نشده باشند.
امام جمعه شهرستان کوار افزود: اما آیا مشکلات کنونی از عمل کردن به نسخه انقلاب است یا عمل نکردن به آن؟ واضح است که مشکلات کنونی محصول عدم توجه به نسخه اصیل انقلاب و گفتمان ولایت است.
حجت الاسلام گشول در ادامه گفت: نقطه محوری در جنگ شناختی با اولویت جنگ اقتصادی یک نکته جعلی و دروغین است و آن اینکه؛ “تنها راه حل مشکلات اقتصادی” حل مشکلات روابط سیاسی با آمریکا و اروپا است. در این نبرد شناختی هم رسانههای استکباری و هم عوامل داخلی آنان و هم برخی افراد واداده یا جاهل به این گزاره غلط دامن میزنند و دوباره درصددند تا راه چاره را در بنبست روابط با آمریکا معرفی کنند. این همان انگاره غلطی است که هشت سال ممکلت را معطل آن کردهاند.
نگاهی به امتیازات مردمیسازی یارانهها
خطیب جمعه شهرستان کوار اصلاح ارز ترجیحی را پایان قاچاق کالاهای اساسی برشمرد و بیان کرد: کشور به صنایع و کارخانههای تولید آرد، گندم یارانهای میدهد و آنها محصولات خود را به خارج از کشور صادر میکنند، سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن ماکارونی را کارخانهدارانی که گندم ارزان دولتی دریافت کردهاند به خارج از کشور صادر میکنند.
وی افزود: تأمین امنیت غذایی با ساماندهی ارز ۴۲۰۰تومانی هنگامی که قیمتگذاری کالاها بهصورت مصنوعی انجام میشود، یعنی روی کالاهای اساسی یارانه پرداخت میشود در واقع امنیت غذایی کشور به خطر میافتد.
گشول بیان کرد: پایان وابستگی معیشت مردم به دلار و
حذف ارز ترجیحی میتواند پیامی نیز برای کشورهای مقابل ایران در میز مذاکرات داشته باشد؛ اینکه ایران پذیرفته است نیازهای اساسی خود را با کمترین وابستگی به دلار تامین کند و آزاد شدن یا نشدن ارزهای بلوکه شده، حکم مرگ و زندگی را برای اقتصاد کشورمان ندارد.
امام جمعه شهرستان کوار پایان اختلال در افزایش پایه پولی ناشی از مابهالتفاوت نرخ ارز را از امتیازات مردمیسازی یارانهها دانست و گفت: به طور مشخص بانک مرکزی بعضاً برای تأمین ارز ترجیحی از بازار نیما و به نرخ نیمایی ارز خریداری کرده و در نتیجه این امر منجر به افزایش پایه پولی و نقدینگی در کشور و در نهایت موجب افزایش تورم شده و به نوعی مالیات تورمی را بر مردم تحمیل کرده است.
حجت الاسلام گشول با بیان اینکه سودسازی در بازار سرمایه؛ مقدمه پایان قیمتگذاری دستوری است، گفت: در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی صنایع بزرگ حاضر در بازار سرمایه مانند گروههای خودرویی، مواد دارویی، غذا و آشامیدنی و… قیمتگذاری دستوری است.
وی به صرفه شدن تولید در داخلی و توزیع عادلانه ثروت و کاهش ضریب جینی را نیز از دیگر امتیازات مردمیسازی یارانهها عنوان کرد.
امام جمعه شهرستان کوار با اشاره به هدفمندی یارانهها در دولت سیزدهم تاکید کرد: دولت سیزدهم با بهره گیری از تجارب گذشته و نظر کارشناسان و متخصصان و همچنین طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و همراهی مجلس، سعی کرد هدفمندسازی یارانهها را بدون تبعات اجرای این طرح در دولتهای گذشته انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه دولت، قبل از اجرای طرح هدفمندی یارانهها با مردم گفتگو کرده و جزئیات طرح را بیان کرده، اظهار کرد: دولت با این اقدام هوشمندانه خود از وارد شدن شوک به مردم جلوگیری کردو سوالات افکار عمومی را به خوبی پاسخ داد.
حجت الاسلام با ذکر این نکته که دولت در فاز بعدی و همزمان با گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور در یک اقدام ابتکاری، یارانه نقدی دو ماه را به حساب مردم واریز کرد، یادآور شد: یارانه این دوماه بخاطر آماده نشدن زیرساختهای سامانه کالا برگ است و به محض آماده شدن آن سامانه، پرداخت نقدی متوقف شده و از طریق سامانه کالابرگ انجام خواهد شد.
خطیب جمعه شهرستان کوار با تاکید بر اینکه کار اصلی و اساسی دولت هدایت و جهتدهی درآمدهای حاصله از طرح مردمیسازی به سمت و سوی تولید و رونق تولید است، تصریح کرد: این اقدام علاج اصلی دو بیماری مزمن «تورم و بیکاری» است، لذا لازم است در ادامه راه دولت هم با اجرای برنامههای دقیق و هم اطلاعرسانی و گزارش به مردم از تأثیرات مثبت این طرح بر رونق تولید، اعتماد بیشتر مردم را جلب کرده و برای اجرای برنامههای مهم دیگر اقتصادی نظر مثبت عامه مردم را بیشتر جلب کند.
حجت الاسلام گشول در بخش دیگری از خطبههای خود با بیان اینکه کشور ما به تازگی وارد مرحله سالمندی شده است، متذکر شد: عواقب سالمندی برای بسیاری از مردم، ملموس نیست، اما با دقت در هزینه نگهداری سالمندان، کم شدن نیروی کار، مهاجرت، ضعیف شدن نیروی دفاعی کشور و کاهش جمعیت جوان و نخبه پنج نتیجهای است که سالمندیِ هر جامعه در پی خواهد داشت، از همین امروز میتوان آینده پُرخطری را که در انتظار ماست، مشاهده کرد.
وی عنوان کرد: ما اگر نتوانیم نسل زنان امروز را به باروری بیشتر متقاعد کنیم، نسل بعدی زنان باید بار این نسل را هم به دوش بکشند تا بتوانند کشور را از پیری جمعیت نجات دهند.
امام جمعه شهرستان کوار در ادامه به فرارسیدن سالروز آزاد سازی خرمشهر اشاره کرد و گفت: حماسه سوم خرداد مصادف با فتح خرمشهر آنقدر عظیم است که تا همیشه در حافظه تاریخ ملت ایران میماند و درسآموزی میکند.عظمت و تعالی معنوی این فتح تا آنجا بود که عارفی چون امام خمینی(ره)، که اهل رؤیت اشیاء کما هی بود، این فتح را از امور مافوق طبیعت، از عنایات ویژه خداوند متعال و تجلی همگانی توحید افعالی دانستند.
وی یاداور شد: فتح خرمشهر را باید شروعی افتخارآمیز برای سلسله عملیاتهای «الی بیت المقدس» در جهان اسلام و جهان مستضعفین بدانیم.