33

لزوم حمایت از اشتغال در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی

  • کد خبر : 14647
  • 26 دی 1401 - 20:55
لزوم حمایت از اشتغال در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی
اهمیت دادن به فرآوری صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی، مبحث مهمی است که با آموزش فعالان این عرصه از سوی مسئولان امر و حمایت مالی از آنان میسر می شود و همت بیش از پیش مسئولان بخش کشاورزی را از اشتغال آفرینان در سطوح خرد و کلان می‌طلبد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار کوار به نقل از خبرگزاری فارس، بهیار پور احمدی، متولد سال۱۳۵۴ و از فعالان فرآوری زیتون بهداشتی است که با پشتکار و همت از عرضه سالیانه ۲۰۰ کیلو به ظرفیت توزیع یک و نیم تن در سال رسیده است. اهمیت دادن به فرآوری صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی، مبحث مهمی است که با آموزش فعالان این عرصه از سوی مسئولان امر و حمایت مالی از آنان میسر می شود و همت بیش از پیش مسئولان بخش کشاورزی را از اشتغال آفرینان در سطوح خرد و کلان می طلبد.

بهیار پور احمدی یکی از فعالان عرصه فرآوری زیتون در شهرستان کوار است که با کسب مجوزها و آموزش های لازم در این عرصه گام‌های مثمرثمری برداشته و به بهبود عرضه این محصول کمک شایانی نموده است.

پور احمدی در رابطه با نحوه آغاز به کار در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی در گفت و گویی با خبرنگار فارس اظهار داشت: من فعالیتم را از سال ۹۸-۹۷ در بخش فرآوری محصولات کشاورزی شروع نمودم. به غیر از محصول زیتون در عرصه تولید سرکه انگور، سرکه سیب ، مویز و کشمش هم فعال بودم.

وی افزود: با این که عرضه این محصولات سود خوبی داشت، اما فروختن آن ها سخت بود، برای همین پیگیر انجام فعالیت به صورت تخصصی شدم.

پور احمدی با اشاره به انتخاب فرآوری محصول زیتون در راستای ادامه فعالیت اقتصادی خود گفت: من به همراه همسرم پیگیر گذراندن کلاس آموزشی زیر نظر مرکز آموزش کشاورزی استان فارس شدیم و با تکمیل اطلاعات، در حال فعالیت هستیم.

این فعال حوزه کشاورزی، در پاسخ به این سوال که محصول مورد نیاز خود را از کجا خریداری می کنید، گفت: زیتون مورد نیازمان را از برادر و همسایه هایمان خریداری می کنیم، اما خودم نیز به کاشت درختان زیتون اهتمام داشته ام که امسال ثمر می دهد و از ابتدای شروع فعالیت، مبنا را بر این قرار داده ام که با به دست آمدن زیتون خودم خام فروشی نکنم.

پور احمدی راجع به بازار فروش محصول فرآوری شده زیتون اظهار داشت: ما در سطح شهرستان کوار، شیراز، هرمزگان و شمال استان فارس بازار فروش داشته ایم و تبلیغ کارمان، محصول با کیفیتی بوده که به تقاضاکننده تحویل می داده ایم.

وی افزود: در مبحث بسته بندی ما از بسته های ۱۰۰ و ۱۵۰ گرمی برای سوپرمارکت ها کار کرده ایم و تا بسته بندی ۶ کیلویی هم پیش رفته ایم.

این فعال حوزه فرآوری محصولات کشاورزی در رابطه با کسب مجوز فعالیت اظهار داشت: من یک مجوز از اتحادیه صنفی کشاورزان گرفته ام که قبل آن آموزش های لازم را گذرنده ام و با ارائه مدارک، پروانه فعالیت برایم صادر شده است.

وی افزود: از نظر تامین محیط بهداشتی مشکلی نداشتم و چون هنوز محیط گسترده نشده با استفاده ازتجهیز فضای ۳۰ متری در حیاط منزل، فعالیت می کنم.

ضرورت حمایت از فعالان صنایع تبدیلی با اعطای تسهیلات کم بهره

پور احمدی در پاسخ به این سوال که ایا در راستای فعالیت اقتصادی تان تسهیلاتی به شما پرداخت شده است، گفت: تنها وامی که دریافت کرده ام از سوی بسیج سازندگی و به مبلغ ۸۰ میلیون تومان بوده که اگر بخواهم برای سال آینده کار را گسترش بدهم باید هزینه های بیشتری را صرف کنم.

وی افزود: برای گسترش فعالیت به یک دستگاه سرتی با قیمت تقریبی ۱۱۰ میلیون تومان، یک دستگاه بسته بندی مجهزتر به مبلغ ۳۰ میلیون تومان و یک هسته گیر زیتون با مبلغ تقریبی ۴۰ میلیون تومان احتیاج دارم.

انتظار حمایت از مسئولان در حوزه شهرستانی

این فعال حوزه کشاورزی با اشاره به بهره مندی مجموعه فرمانداری شهرستان از محصول زیتون فرآوری شده خود گفت: انتظار می رفت که فرماندار شهرستان با مشاهده کیفیت کار و نوع بسته بندی، انتظارات و مشکلات مرا در زمینه فرآوری محصول جویا می شد.

این معلم فعال عرصه ‌کشاورزی که با فعالیت خود زمینه اشتغال آفرینی برای افرادی که به فروش این محصول می پردازند، را فراهم نموده اظهار داشت: برای ادامه فعالیت نیازمند حمایت و بهره مندی از تسهیلات کم بهره هستم. اکنون خرید زیتون خام برای من هزینه ای بالغ بر ۶۰ میلیون تومان داشته و اکنون با عرضه سالانه یک و نیم تن زیتون فرآوری شده در سطح شهرستان کوار از آن استقبال خوبی شده و نیازمند حمایت های بیشتر است‌.

لزوم برگزاری کلاسهای آموزشی در سطح شهرستان کوار

پور احمدی در ادامه افزود: لازم است در زمینه آموزش افراد برای فرآوری و صنایع تبدیلی در سطح شهرستان کوار اقدام و در راستای نهادهای کشاورزی اداره جهاد کشاورزی فعال تر ظاهر شود.

وی گفت:حتی در مرکز استان نیز لزوم اهمیت به امر آموزش باید جدی تر گرفته شود، چرا که زمانی که من برای گذراندن کلاس آموزشی مراجعه کردم با این قضیه روبرو شدم که اگر ظرفیت کلاس به حدنصاب ۱۰ نفر نرسدشما باید هزینه سایرین را هم متقبل شوید که دست آخر با تکمیل نشدن افراد مجبور به پرداخت هزینه اضافی برای شرکت در کلاس و دریافت گواهینامه شدم.

وی با بیان اینکه کوار قطب تولید میوه است، تاکید کرد: اگر آموزش های لازم در زمینه تبدیل و پیدا کردن بازار فروش در سطح شهرستان کوار به افراد داده شود، این شهرستان در سطح کشوری در حوزه کشاورزی ظرفیت عرض اندام دارد.

وی در پایان با اشاره به اینکه در صورت حمایت، امکان عرضه بیشتر محصول باکیفیت و بهداشتی زیتون را در واحد خود دارد، گفت: افزایش دو و سه برابری عرضه محصول وجو دارد که با حمایت های بیش از پیش مسئولان زیربط میسر می گردد.

خبرنگار:فاطمه دیباور

لینک کوتاه : https://baharekavar.ir/?p=14647

ثبت نظرات

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
  1. باعث خوشحالی است که برخی جوانان به جایی دلالی در بازار خودرو و ارز و ضرر زدن به اقتصاد مملکت به فکر تولید و اشتغال هستند ، انشاالله که مدیران امر با حمایت خود باعث دلگرمی این عزیزان شوند. اتفاقآ محصول باکیفیتی تولید میکنند ، من خود به شخصه از مشتری هاشون هستم👌👌👌

قوانین ارسال نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.